• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kurtulmuş'tan o ilçelere müjde!

Kurtulmuş'tan o ilçelere müjde!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sur’da 3 bine yakın kişi istihdam edilecek, Cizre’de bin 200 kişi bu kapsamda istihdam edilecek” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sur’da 3 bine yakın kişi istihdam edilecek, Cizre’de bin 200 kişi bu kapsamda istihdam edilecek. Ayrıca telafi eğitimleri bakımından da Milli Eğitim Bakanlığımız telafi eğitimlerini tamamladı ve şu anda 7 bin öğrencimizin telafi eğitimlerinin başka ilde ve ilçelerde sürdürmesini Milli Eğitim Bakanlığı başarıyla yerine getiriyor” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında basın açıklamasında bulundu. Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen terör saldırısına değinen Kurtulmuş, “Bir insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Bütün dünyadaki herkesin bu saldırıyı lanetlemesini arzu ediyoruz. 

Bakanlar Kurulu toplantısında 6 ana maddenin ele alındığını söyleyen Kurtulmuş, Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı bakanlar kurulumuza bilgi verdi. Birlik, huzur, demokrasi eylem planının son geldiği nokta hakkında bakanlar kurulumuzu bilgilendirdim. 81 maddelik bir eylem planı hazırlanmıştı.

Aşağı yukarı ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları, bütün bakanlıklarımız bu 81 maddelik eylem planında üzerlerine düşenleri ilk günden itibaren titizlikle yerine getiriyor. Bunların bir kısmı uygulanmaya konuldu, bir kısmının sonuçları alınmaya başlandı, bir kısmı da orta ve uzun vadede sonuçları alınacak çalışmalardır.

Sur’da 3 bine yakın kişi istihdam edilecek, Cizre’de bin 200 kişi bu kapsamda istihdam edilecek. Ayrıca telafi eğitimleri bakımından da Milli Eğitim Bakanlığımız telafi eğitimlerini tamamladı ve şu anda 7 bin öğrencimizin telafi eğitimlerinin başka ilde ve ilçelerde sürdürmesini Milli Eğitim Bakanlığı başarıyla yerine getiriyor.

Ulaşım konusunda ise, gerekli çalışmalar yapılıyor. Operasyonlar dolayısıyla kapalı olan Şırnak Havalimanı açılmıştır. Şırnak-İstanbul seferleri başlamıştır. 4 Nisan’dan itibaren yaz tarifesiyle birlikte Şırnak-Ankara seferleri de başlayacaktır. 81 maddelik eylem planına baktığımız zaman her birisi kendi istikametinde yürüyor.

İlgili bakanlıklar üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriliyor. Silopi’de örnek bir çalışma modelini ortaya koyuyoruz. Zarar ziyan tespitlerinden kentsel dönüşüm programına kadar nelerin yapılacağını biliyoruz. Bunların uygulamasında bir model oluşturduktan sonra bunu diğer illerimizde de uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 5124 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim