• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Kütahya Tavşanlı’dan Hakkari’ye Kardeşlik Köprüsü

Kütahya Tavşanlı’dan Hakkari’ye Kardeşlik Köprüsü
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in vesilesiyle Kütahya Tavşanlı’dan yola çıkan Çare Derneği, Akçalı köyünde 250 ve Bay köyünde 50 öğrenciye, bot ve mont hediye etti.

Vali Çelik, Bay Köyü İlk / Ortaokul’ndaki öğrencilere yönelik düzenlenen hediye paketlerinin dağıtım programına katıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürleri; Oktay Kızılkaya ve Sabah Saklı, Okul Müdüresi Ecem Ulussever ve mahalle muhtarı tarafından karşılanan Vali Çelik, beraberindekiler ile sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilere bol bol kitap okumaları, derslerine iyi çalışmaları konusunda da nasihatlerde bulundu. Ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte öğrencilere, hediye paketlerini verdi. 

 Vali Sayın Ali Çelik, Hayırseverlerimiz, hem içlerindeki güzellikleri, hem toplumumuzun değerlerini yaşatmak adına yardımlaşma, paylaşma, ziyaret etme, hal- hatır sorma ve tüm güzellikleri yaşatma adına gayret gösterip küçük bedenler üşümesin sloganı ile Kütahya’dan Hakkari’ye bir kardeşlik köprüsü kurdular dedi.

Vali Çelik," Her yıl, ülke içerisinde, geleneksel hale getirdikleri bu hediyeleşme ve yardımlaşma duygusunu, ilimiz eğitimi için de sürdürüyorlar. Daha önceleri Şemdinli ilçemize yaptıkları kış desteğini, merkeze bağlı köy okullarımızdaki öğrencilerimize de sunarak onlara, bot ve mont hediye ettiler.

Sıcak gönüllerini ve kalplerini bize açtılar. Biz önemli bir medeniyetin unsurlarıyız, geçmişteki o kadim değerlerimizi, kardeşliğimizi ve sevgimizi paylaşabiliyorsak, o zaman biz ahlakımızın, vicdanımızın sesini dinlemiş olabiliriz. İşte o sesi dinlemek için buradayız.

Bu çocuklarımız, ne zorluklarla hayata tutunma noktasındalar, anne babalar hangi fedakârlıklarla çocuklarını okutuyor, bunu hissetmeliyiz. Eminim ki bu çocuklar, ileride çok güzel işler yapacak ve ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayarak geleceğe ışık tutacaklardır. Ben, tekrardan, hayırsever derneğimize şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel hediyelerle ilimize gelmişler. Varolsunlar. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum,” dedi.

 Vali Çelik’e plaket takdiminde bulunan Çare Derneği yöneticileri ise Hakkari’deki çocuklara destek olma fırsatı sundukları için Vali Sayın Ali Çelik’e şükranlarını ileterek bir çocuğun yüzündeki tebessüm olmak için çalışmaya ve toplumumuzun değerlerini yaşatmaya devam edeceklerini belirttiler.

Hediye paketlerinin verildiği programa, Vali Çelik’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Şube Müdürleri; Oktay Kızılkaya ve Sabah Saklı, Okul Müdüresi Ecem Ulussever ile köy muhtarı ve öğretmenler katıldı.Hakkarihabertv.com

ed0f8410-4e94-4ee4-85a5-525c80f5df25.jpgdfa7cf08-ea57-417e-9090-b80ab6b53703.jpg24389c2b-0d89-4917-9fdb-a11d0beafbb7.jpg
 (FT)

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim