• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

M. Akif Ersoy, minnet ve rahmetle anıldı

M. Akif Ersoy, minnet ve rahmetle anıldı
Hakkari Atatürk Kültür Merkezi'nde, Vatan Şairi "Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklâl Marşı'nın Kabulü 'nün 102.Yıldönümü” dolayısıyla program düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nin organize ettiği programa, Vali Vekili Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Vali Yardımcısı Talha Battal, İl jandarma Komutan vekili Albay Koray Süer,

Emniyet Müdür Vekili Sertürk Cora, Hakkari Üniversitesi Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Belediye Başkan Yardımcıları Hamit Zibek, A. Mecit Yılmaz, Ak Parti Başkan Yardımcısı Naif Kahraman, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, CHP İl Başkanı Mehmet Tunç, İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, İl Müftülüğünce Kur’an tilaveti okundu ve dualar edildi. Gazi M. Kemal Lisesi Müdür Başyardımcısı Ramazan Parlak, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı'nda iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir adamı, bir politikacı, bir gönül insanı olan Milli Şairimiz M. Akif Ersoy'u anlatan bir konuşma yaptı.

Programda; 6 Şubat 2023 depremi ile ilgili video gösteriminin ardından "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" adlı video izletildi.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı” adlı oratoryo ve akabindeki, “Kabul Edildi İstiklal Marşı” adlı şiir, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Son olarak “İstiklal Marşı’nın Kabulü” adlı tiyatro gösterimi, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Vali Vekili Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar’ın,  Mili Eğitim Müdürü Bilal Gür ile birlikte, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Haber: Feyzullah Taş

img-1038.JPGimg-1031.JPGimg-1052.JPG


 

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim