Mayınlı bölgeler tek tek güvenli hale getiriliyor
Kaynak:Necmi Ertuş
Hakkari Valisi Ibrahim Taşyapan, Çukurca ilçesinde vatandaşların güvenliğini sağlamak ve kullanılmayan arazileri yeniden ekonomiye kazandırmak amacıyla sürdürülen mayın temizleme çalışmalarını yerinde inceledi.
Sahadaki çalışmaları inceleyen Vali Taşyapan, ekiplerden yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Mayınlı alanların kontrollü ve güvenli şekilde temizlenerek vatandaşların kullanımına açılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Vali Taşyapan, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların kendi arazilerinde ve köylerinde faaliyetlerini daha güvenli şekilde sürdürebileceğini ifade etti.
Taşyapan, “Mayınlı bölgeleri güvenli bir şekilde peyderpey temizleyerek kullanıma açacağız. Vatandaşlarımız kendi arazilerinde ve köylerinde faaliyetlerini güven içerisinde sürdürebilecekler” dedi.
Çukurca'daki mayın temizleme çalışmalarının belirlenen program doğrultusunda devam edeceği bildirildi.