• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

MEM yöneticileri Afet ve ilk yardım kursunda

MEM yöneticileri Afet ve ilk yardım kursunda
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı uzmanlar tarafından, müdürlükte görev yapan tüm yöneticilere yönelik hızlandırılmış ve gün boyu süren; "İlk Yardım, Arama- Kurtarma, Yangın ve İSG Kursu" düzenlendi.

 İl MEM İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde, gerçekleştirilen Afet Eğitimi Kursu’na; İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, şube müdürleri, tesis müdürü ve özel kalem personeli katıldı. Kapsamlı olarak düzenlenen kurslarda, uzmanlar tarafından, milli eğitim yöneticilerine teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

    Milli Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde ve Valimiz Sayın Ali Çelik’in liderliğinde, Hakkari eğitim ailesi olarak koruyucu ve önleyici yaklaşımdan hareketle önceliği, her zaman, eğitim kurumlarının güvenliğine verdiklerini ifade eden İl Müdürü Nurettin Yılmaz, Milli Eğitim’e bağlı uzmanlarımız tarafından, okullardaki öğretmen, personel ve öğrenciler başta olmak üzere, okul servis şoförleri, muavin ve kantin çalışanlarına; İlk Yardım, Arama- Kurtarma, Yangın, İSG, Sağlıklı Beslenme, Hijyen, Obezite ve Diyabet" gibi çok çeşitli eğitimlerin verildiğini belirtti.

“5.400'den fazla öğrenci, 1.500’ den fazla öğretmen ve 345 veliye, İlk Yardım Eğitimi; 2.550 çalışana İSG Eğitimi, 350 çalışana Yangın Eğitimi ve 365 çalışana da Arama Kurtarma Eğitimi verildi.”

 6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden sonra zaruri hale gelen yangın söndürme elemanı, ilk yardımcı ve diğer nitelikli eleman ihtiyacının hazırlanmasının önemli bir safhası, düzenlediğimiz bu kurslarımızda gerçekleştiriliyor, diyen İl Müdürü Nurettin Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

 “Müdürlüğümüze bağlı İlk Yardım Eğitim Merkezi’nin açılması ile birlikte, ilk etapta, meslek liselerimiz ve pansiyonlu okullarda nöbet tutan öğretmenlerimize, İlk Yardım ve Yangın Eğitimleri verildi. Daha sonra bu eğitimleri genele yayarak öğrencilerimize de 2 saatlik farkındalık eğitimi vermeye başladık.

Çocuklarımızın ilk yardım ve yukarıda zikrettiğim diğer eğitimlerle daha güvende olacağı düşüncesinden hareketle eğitimlerimizi, tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize vermeyi hedefliyoruz. Şimdiye kadar 5.400'den fazla öğrenci, 1.500’ den fazla öğretmen ve 345 velimize, İlk Yardım Eğitimi verildi. Eğitimler, 16 saat sürüyor ve 1 eğitmen, 7 kursiyere eğitim verebilmektedir. Eğitmen sayımız 4'e çıktı. Bu da daha fazla eğitim gerçekleştireceğimiz anlamına geliyor. 

“Hayati becerileri, her bir vatandaşımız bilmeli ve öğrenmelidir.”

 Ara tatili fırsat bilip bu hayati öneme sahip eğitimlerden, kendimiz de faydalanmak istedik ve Müdürlüğümüz yöneticilerine yönelik eğitimler düzenledik. Temel ilk yardım, arama-kurtarma ve yangın gibi hayati becerileri, her bir vatandaşımız bilmeli ve öğrenmelidir. Hayati bir tehlike halinde bir canın kurtulmasında tek bir saniyenin dahi ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz.

Zamanında yapılacak etkili, doğru ve yerinde müdahaleler ile hayat kurtarmak mümkündür. Özellikle okullarımızda, bu eğitimi alan idareci ve öğretmenlerimizin olması hepimize güven veriyor. Bu vesile ile bu eğitimlere büyük bir ilgi gösteren eğitim ailemize ve bu eğitimleri büyük bir özveriyle gerçekleştiren Sivil Savunma ve İSG Birimleri’nden Sorumlu Şube Müdürü/ Yangın Eğitmenimiz Oktay Kızılkaya’ya, İSG İl Koordinatörü Selda Koruçi’ye, İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Abdullah Kaval’a ve eğitmenlerimize, Arama- Kurtarma Ekip Liderimiz Gökhan Erdem ile emeği geçen İSG ekibimize teşekkür ediyor, kursa katılan değerli kurum yöneticilerimize, eğitimlerin faydalı olmasını temenni ediyorum,"dedi.

2ead4928-84a7-4be2-80ad-a9430ead9b53.jpg7f1f1e75-fd4a-47ab-af2e-cca743d5921c.jpg3e64bd7c-7124-4197-86af-e742ea2e24d0.jpg

 

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim