• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Memur-Sen'den 1 Mayıs mesajı...

Memur-Sen'den 1 Mayıs mesajı...
Hakkari Memur-Sen İl Başkanı Şanser Kutluk’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Mesajı..

​Geçmişten günümüze hak-batıl mücadelesinde pusulamız daima haktan ve halktan yana oldu. Zulümlerin, kapitalizmin ve haksız kazancın karşısında yer alarak, hakkın ve insanın sözünü yükselttik.

Kapitalizme “hayır” emeğe ise “evet” dedik. Emeğin daima sermayeden büyük olduğunu meydanlardan defalarca deklare ettik. Her fırsatta emek kurgusunun kutsiyetine yaptığımız atıflarla; “farklı bir dünya mümkündür” anlayışını benimsedik ve kapitalist kurgunun, “tek yol sermaye” dayatmalarına, insanı paranteze alan ve distopik bir gelecek tasavvuruna insanı zorunlu kılan kısıtlı anlayışına karşı çıktık.Gelinen noktada, insanı felakete sürükleyenlere, devletleri zan altında bırakarak,

darbe kapılarını aralayanlara, emeğin değil kapitalizmin sesini yükseltenlere, sermayeyi emeğin üstüne konumlandıranlara karşı, 1 Mayısta emeğin ve tüm kamu görevlilerinin, insanlığın ve mazlum insanların sesini, sözünü ve taleplerini yükselteceğiz. 

Bu kapsamda ; Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı ve işe alımda haksızlıklara yol açan mülakat sistemi gözden geçirilmeli. 3600 Ek Gösterge tüm kamu çalışanlarımızı kapsayacak şekilde en kısa sürede hayata geçirilmeli. Kamuda sözleşmeli istihdamına son verilerek tüm kamu çalışanlarımız kadrolu statüye geçirilmeli. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları tüm kurumlarda açılmalı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun yapısı, işverenin hakim olmasına değil Kurulun gerçekten hakem olmasına göre şekillenmeli. 4688 sayılı Kamu Görevlileri  Sendikaları Kanunu tekrar gözden geçirilmeli. Toplu Sözleşme ikramiyesinde artırımlı ödenmesi, yetkili sendikaya dayanışma aidatı verilmesi gündeme alınmalı, yasaya konulmalı. KİT’lerde de sicil uygulamasına son verilmeli; bir defaya mahsus olmak üzere başarı ücreti oranı olan %8 temel ücrete eklenmeli.

Emekliye ayrılan kamu görevlileri, Aile Yardımı Ödeneği almaya devam etmeli. Gelir Vergisinde Oran %15’de sabitlenmeli. Kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi Dini Bayram İkramiyesi verilmeli. Harcırahlar, günün şartlarına göre belirlenmeli. İzinler iş günü esasına göre verilmeli. Kamu personel sisteminde sıkıntı olan performans, rotasyon gibi uygulamalara son verilmeli.

Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli. İnsanlar eşi ile işi arasında tercihe zorlanmamalı. Devlet memurlarının siyaset ve grev hakları tanınmalı diyor, tüm kamu çalışanlarımızın, emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Kahramanmaraş Elbistan’dan Şanlıurfa’ya gitmekte olan Hak-İş Konfederasyonuna bağlı işçileri taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim