Memur zammı için gözler 3. toplantıda

Memur zammı için gözler 3. toplantıda

Kaynak:Basından

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Ankara'da.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026-2027 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere ikinci kez bir araya geldi. Üçüncü toplantı 25 Ağustos Pazartesi günü yapılacak.

8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklilerini ilgilendiren zam görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine süreç, Kamu İşveren Heyeti tarafından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşındı. Kurul, ilk toplantısını dün Sayıştay Başkanlığı'nda gerçekleştirdi. Toplantıya bakanlık temsilcileri ile sendika yetkilileri katıldı.

İLK TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI

İlk toplantıda memurların merakla beklediği toplantıdan sonuç çıkmamıştı. 2. toplantısı bugün yapılan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, rakamı en geç 5 gün içinde açıklayacak.

Somut bir kararın çıkmadığı ilk toplantının ardından, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ikinci toplantıyı da yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda, konfederasyon temsilcileri toplu sözleşme taleplerinin gerekçelerini dile getirdi. Ayrıca kamu işveren temsilcileri de bu taleplere karşı düşüncelerini aktardı. Üçüncü toplantı ise 25 Ağustos Pazartesi günü 10:00'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.