• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

MEYADER-DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ

MEYADER-DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ
Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Hakkari İl Temsilciliği üyelerine ve çatışmalı ortamda yaşamını yitiren ailelerine bir yemek verdi.

 Bugün öğle saatlerinde Belediye Başkanlığı Lokalinde verilen yemeğe, Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, BDP İl Başkanı M. Sıddık Akış, İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, BDP ilçe merkez başkanı Seyhan Şahin, DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Ata, Kızılay Derneği Başkanı Fadıl Alçiçek ve 200 yakın dernek üyesi katıldı.

 

 Yemek öncesinde bir konuşma yapan BDP İl Başkanı M. Sıddık Akış, Türkiye de yaklaşık 30 yıldır devam eden bir savaşın var olduğunu belirtti. Akış,” Bu savaşın çok ağır bedelleri oldu, binlerce insanımızı yitirdik. Bu kirli savaşta binlerce ailede mağdur oldu. Verilen bu programda bu savaşın sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Acılı ailelerimize yenilerinin katılmamasını temenni ediyoruz. Ancak maalesef bu kirli savaştan nemalananlar, rant elde edenler hala bu savaşın sürmesi için ısrar ediyorlar. Her savaşın bir muhatabı vardır ve her savaşında barışı vardır. Yani savaşın, barışını muhatapları sağlar. 3 yıldır süren bu savaşında muhatapları Türk silahlı kuvvetleri ve PKK'dir. Biz siyasi parti olarak, genel merkezimizin de sürekli dillendirdiği gibi biz bu savaşın barışla sonuçlanması için katkı sunabiliriz” dedi.

 

MEYA-DER Hakkari  İl Temsilcisi Mikail Atan ise, 30 yıldır devam eden çatışmalardan bu yana çok büyük bedeller ödendiğini belirtti. Atan,” Onurlu bir duruş ve kararlılıkla barış ve demokrasiyi savunan ve büyük bedeller ödeyen değerli ailelerimiz tüm kan ve gözyaşlarına rağmen barışta ısrar etmektedirler. Özellikle Ak Parti hükümetinin sahte içi boş açılımında, Kürtlerin siyasi iradesine kelepçe, sınır ötesi operasyon, içten linç girişimleri ve tutuklamalarla halkımızı sindirilmeye çalışılmaktadır. Tarım bakanı Mehdi Eker, kelepçeye razı olun söylemleri Kürt halkını tehdit amaçlıdır. Sayın bakan şunu iyi bilmelidir ki, bu halk Şeyh Said'i idam sehpalarında, Hayri'lerin, Kemallerin ve Mazlumların onurlu yaşamları ile sonlanan bir direniş geleneğine sahip bir halktır. Bizler artık kan ve gözyaşı ve ölüm istemiyoruz. AKP hükümeti aklını başına almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Mizgin Temel adlı bir kız çocuğu, duygu dolu bir şiir okuyarak davetlileri duygulandırdı. Feyzullah Taş (İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 4467 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim