• BIST 10319.96
  • Altın 2458.288
  • Dolar 32.1928
  • Euro 35.0545
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 21 °C

Milli eğitimden açıklama

Milli eğitimden açıklama
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Vali Derviş Yalım İlköğretim Okulu'nda sağlıksız ortamda eğitim verildiği iddialarını yanıtladı.

Açılamada, basında yer alan 8 derslikli okulda 2011-2012 eğitim öğretim yılında 34 ana sınıfı, 256 ilköğretim birinci kademe, 135 ikinci kademe öğrencisi olmak üzere toplam 425 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü ve ikili eğitim yapıldığı belirtildi.
Şehit Vali Derviş Yalım İlköğretim Okulu'nun Milli Eğitim Bakanlığının 8 derslikli tip projeli okulu olmadığından fiziki kapasite itibarıyla ek derslik ihtiyacı bulunduğu belirtilen açıklamada, "Suyu akmayan, tuvaletleri arızalı ve tavanı damlayan okul" ifadelerinin üzücü olduğu belirtilerek şöyle denildi:


"Okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılı başında onarım görmüş olup bu kapsamda okulun bakım onarımı, boya-badanası yapılmış, ayrıca kalorifer kazanı değiştirilerek tesisatı elden geçirilmiş ve okul eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Okulumuzun 30 tonluk su deposu mevcut olup şimdiye kadar su konusunda okulda herhangi bir problem yaşanmamıştır.Tuvaletlerin arızalı olması ile ilgili ifadeler de gerçeği yansıtmamakta, okul tuvaletlerinde herhangi bir problem bulunmamaktadır. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Ulusal Kalkınma Örgütü ve Başbakanlık iş birliği kapsamında sağlanan hibe desteği ile 14 okulumuzun onarımı planlanmıştır. Bu okullarımızdan biri de Şehit Vali Derviş Yalım İlköğretim Okulu'dur. İlimizdeki inşaat sezonunun başlaması durumunda okulumuzun planlanan onarımları gerçekleştirilecektir. Okulumuzun fiziki durumu ve tekli eğitime geçme durumuna göre derslik ihtiyacı bulunmaktadır.

 

Bununla ilgili yatırım taslak programımızda öncelikli ihtiyaçlar arasında yer almakta ancak ödenekyetersizliğinden şu ana kadar ek derslik ihtiyacı giderilememiştir. Ek derslik ihtiyacı 24 Kasım 2011 ve 02 Mart 2012 tarihinde Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığına yazılı olarak bildirilmiş ve ödenek talebinde bulunulmuştur."

Şehit Vali Derviş Yalım İlköğretim Okulunda yaşanan rezalete bir daha yenisi eklendi. Okulun su ve tuvalet sorunu bulunmadığına dair İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi vere söz konusu okulda, tam tersi birçok sıkıntının olduğu ve bu sıkıntıların ilgili kurumdan bile saklandığı ortaya çıktı.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NÜ BİLE YALANCI ÇIKARTTILAR

Söz konusu haberi objektif bir şekilde veren Hakkarihabertv.com’a İl Milli Eğitim Müdürlüğünü yazılı bir açıklama göndererek okulda su ve tuvalet sıkıntısının bulunmadığı açıklamasında bulundu. Ancak yapılan açıklamanın bile gerçeği aratmadığı gözler önüne serildi.

 

    OKUL TAM BİR PİSLİK İÇİNDE    

 Hakkarihabertv muhabiri mahalle muhtarı, öğretmen, veli ve öğrencilerin ihbarı üzerine bugün söz konusu okulla giderek okulun pislik içinde olup olmadığını gözleriyle görmek istedi. Ancak muhabiri kapıda gören Okul Müdürü Kerem Onay, adeta renk attı. Muhabir okulun içinde bulunduğu sıkıntıyı kendisine anlatırken, sinirlenen müdür muhabire okulda böyle bir sorunun olmadığını söyledi. Muhabir’de kehdisine müdür bey okulun tuvaletlerini bir gazeteci olarak değil de bir vatandaş olarak görebiliriyim veya suları akıyor mu  akmıyor'mu bir bakmak istiyorum dedi. Okul müdürü ise hayır yasak göremezsiniz birde gazeteci olduğunuz için sizinle konuşamam beni konuşturmayın şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

Müdürün yalanı ve tavrı üzerine okulu terk eden gazeteci okul dışında öğrencilerle görüştü. Gazetecinin etrafına toplanan öğrenciler okulun tuvaletlerinin arızalı olduğu gibi sularının dahi akmadığını tekrar tekrar söyleyerek okulun tam bir pislik içinde olduğunu ifade ettiler.

 

OKULDA KEDİLER FARELERİ KOVALIYOR İDDİASI

Öğrenciler daha da illeri giderek okulun tavan kısmının sürekli damladığını ve hatta okul içinde kedi ve farelerin cirit attığını kedilerin fare kovaladığına dair şahit oldukları iddiasında bulundular. Okulun içinde bulunduğu sıkıntıları gizleye kurum amirlerine yanlış bilgi veren okul müdürünün bu davranış ve tavrını ilin yetkilileri ve okul velilerinin taktirine bırakıyoruz. Zaten başka sözede gerek yok...

 

 

Bu haber toplam 5646 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim