15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C

BAŞKAN ASLAN YETKİLİLERE SİTEM ETTİ..

BAŞKAN ASLAN YETKİLİLERE SİTEM ETTİ..

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari-Çukurca karayolunu denetledi.

04 Ağustos 2010 Çarşamba 14:47


HAKKARİ (İHA) - Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen trafik kazalarının aza indirilmesi için 79 kilometrelik alana bariyerlerin kurulması gerektiğini söyledi.

Hakkari-Çukurca karayolunda incelemelerde bulunan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, bariyer olmadığı için şu ana kadar birçok kazanın meydana geldiği karayolun tam bir ızdırap yolu olduğunu belirtti. Son 6 ay içerisinde Hakkari-Çukurca karayolunda yaklaşık 12-13 trafik kazası meydana geldiğini söyleyen Arslan, bu kazalarda yaklaşık 6 kişinin yaşamını yitirdiğini 4-5 kişinin de yaralandığını kaydetti. Karayolunda bariyer olmadığı için yaşanan trafik kazalarında araçların Zap Suyu`na yuvarlandığını da belirten Arslan, "Karayolunda bariyer olsa araçlar Zap Suyu`na uçmaz. Artık Zap Suyu`nda ceset aramak istemiyoruz. Burada yetkililere sesleniyorum. 79 kilometrelik Hakkari-Çukurca karayolunda bariyer yok.

Eğer yol kenarında bariyer olsaydı bu kadar trafik kazaları yaşanmazdı, yaşansa bile bu kadar can ve mal kaybı olmazdı. Karayolu kenarına kurulacak bariyerler olası trafik kazalarında küçük araçların durmasına ve Zap Suyu`na yuvarlanmasına engel olur. Yetkililerin ilgili kurum ve bakanlıklarıyla irtibata geçerek en kısa zamanda karayoluna bariyer kurmaları gerekmektedir. Karayoluna bariyerlerin kurulması insanlarımızın can kaybının azalmasında çok önemlidir.

Son aylara baktığımızda trafik kazalarının en çok yaşanmakta olduğu iller arasında yer alan Hakkari`de gerekli önlemlerin alınması lazım. Bu da genellikle sürücü hatasından değil de yolların bozuk, kasisli ve en önemlisi kenarlarında bariyerlerin olmamasından kaynaklanıyor. Bu konuda yetkilileri göreve ve duyarlı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Araç sürücüleri Yakup Samioğlu ve Sadık Tan ise, bugüne kadar yol kenarına bariyer kurmayan karayolları müdürlüğünün suç işlediğini belirterek, eğer yol kenarında bariyer olsaydı bu kadar can kaybının yaşanmayacağını söylediler.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.