09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara12°C

DAĞGÖL'DE DÜŞEN KAYALAR CAN ALIYORDU

Dağgöl'de düşen kayalar can alıyordu

Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi Kalealtı semtinde yola düşen kayalar az kala can alıyordu.

20 Kasım 2023 Pazartesi 08:30

Dağgöl Mahallesi Kalealtı semti yolunda bulunan ve altta evlerin bulunduğu 150 metre yükseklikte bulunan kayalar yağışlarla birlikte yola indi. Kayaların akşam saatlerinde yola inmesi olası yaralama ve can kayıplarının önüne geçti.

Yağışlarla birlikte elektriklerin kesilmesi üzerine bölgeye hareket eden Vedaş arıza ekibi kayaların yer yer düşmesi sonucu yer yer zor anlar yaşadı. Yarım saatlik bir çalışmanın ardından arıza tespit eden vedaş ekibi  mahalleye yeniden elektrik vermeyi başardı.

Mahalle sakinleri ise, kayaların yola düştüğünü yaz aylarında ilgili kurumlara ilettiklerini ancak hiç bir önlemin alınmadığını iddia ettiler. Mahalle sakinleri; "Kalenin altında bulunan 150 metre yükseklikte bulunan kayalıklardan kayalar düşüyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Yerinde çıkan kayalar rahatlıkla gözle görülmesine rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Yağışlarla birlikte kayalar yola iniyor. Akşam saatlerinde kayaların yola inmesi olası yaralama ve can kayıplarının önüne geçilmiştir. Gündüz saatlerinde bu kayaların inmesi Allah korusunu kesinlikle ölümlere eden olacaktır. Günde onlarca öğrenci buradan okula gidiyor" şeklinde konuştular.

ÖNLEMLER PROGRAMA ALINDI

 Afad yetkilileri Mir Kalesi Islah Projesi ile ilgili olarak kaya düşmesi riskinin önüne geçilmesi amacıyla arazide yapmış oldukları çalışmalar hakkında Vali Çelik’e bilgiler verdi. Vali Çelik, Afad yetkililerine proje çalışmalarının bir an önce başlatılması yönünde talimat vererek çalışmalarında kolaylıklar diledi. Hakkarihabertv.com
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.