04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

ERDOĞAN'IN YEMİN TÖRENİNE 20'DEN FAZLA ÜLKENİN LİDERİ KATILACAK

Erdoğan'ın yemin törenine 20'den fazla ülkenin lideri katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine çok sayıda ülkenin devlet başkanları ve dışişleri bakanları katılacak. Törene katılacak devlet başkanları arasında Başkan Neçirvan Barzani de yer alıyor.

02 Haziran 2023 Cuma 23:17

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’te yemin ederek Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak. Yemin törenine uluslararası düzeyde katılım olacak.

Yemin töreni için 20 lider ve 45'e yakın bakanın Türkiye'de olması bekleniyor. Diploması trafiği yemin töreninden sonra da devam edecek.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de yemin töreni için Ankara’da olacak. Katar Başbakanı Al Sani ve Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif ve Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de Meclis'te liderler için ayrılan locada yerlerini alması bekleniyor. Somali, Cezayir ve balkan ülkelerinden de katılım devlet başkanı düzeyinde olacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de 3-4 Haziran tarihlerinde başkentte olacak.

Stoltenberg hem yemin törenine katılacak hem de İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin hızlandırılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapacak.

Bazı ülkeler ise dışişleri bakanları düzeyinde temsil edilecek. Cumartesi günü yapılacak yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından atlı birlikler eşliğinde Beştepe'ye gidecek.Törene katılan misafirler onuruna bir akşam yemeği de verilecek.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.