09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara11°C

GEÇİTLİ SALDIRISINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

Geçitli Saldırısında yaşamını yitirenler anıldı

Hakkari merkeze bağlı Geçitli köyünde 16 Eylül 2010'da yola tuzaklanan patlayıcının, sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren 9 kişi, mezarları başında anıldı.

16 Eylül 2023 Cumartesi 15:54

Saldırının 13. yıl dönümü dolayısıyla köy mezarlığında düzenlenen anma programında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Saldırıda oğlu, kızı ve 7 yakınını kaybeden Cahit Erol ile yakınları, hain saldırıda yaşamını yitirenler için dua etti.

Olayın yıl dönümü dolayısıyla mezarlığa gidip dua ettiklerini belirten Erol,şunları kaydetti.

''13 yıl önce düzenlenen saldırıda kaybettiği 9 yakınımın acısını yaşıyorum. Bu kalleşçe olayı başımıza getirdiler. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Allah kabul etmesin. Yine mezarlıktayız. Dua okuduk. Acımız ilk günkü gibi taze. Ben de hastalandım. Boğazımdan ameliyat oldum. O yüzden geçen sene yıl dönümü programını yapamadık. Hepsi de benim yakımındı. Acımız çok büyüktür. Hayatım boyunca unutmayacağız. Küçük bir olay değil. Ailemi bitirdiler." dedi.

- Olay

Geçitli köyünün girişine yakın noktada 16 Eylül 2010'da yola tuzaklanan patlayıcının, minibüsün geçişi sırasında infilak ittirilmesi sonucu Aydın ve Enes Erol, Cane ve Semiha Dayan, Eşref Gür, Şirin Kurt, Zarife Çiftçi, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi yaşamını yitirmiş, 4 kişi yaralanmıştı. 

Kaynak: Hakkari il sesi gazetesi

3-002-001.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.