15 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

HAKKARİ İHD KENAN EVREN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hakkari İHD Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulundu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, 12 Eylül darbesi yapan eski Cumhur Başkanı Kenan Evren ve arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulundular.

14 Eylül 2010 Salı 15:40

 İHD Başkanı İsmail Akbulut, şube saymanı Ferzınde Taş, yönetim kurulu üyeleri A. Kadir Garipgazioğlu ve Sait Çağlayan Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Kenan Evren ve arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulunarak 26 sayfalık suç dilekçesini Cumhuriyet savcısına verdiler.

Adliye çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Başkan İsmail Akbulut, 12 Eylül’de hayatlarını kaybeden ve işkence gören kişilerin isimlerinin yer aldığı suç dilekçesini dilekçeyi savcıya verdiklerini belirtti.

 

 Akbulut,” Türkiye’de 12 eylül 1980’da kara bir tablo çizen Kenan Evren ve arkadaşlarına yönelik İnsan Hakları Hakkari Şubesi olarak yargılanmaları için Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu darbecilerin yargılanması hususunda İHD olarak sonuna kadar takipçisi olacağımıza dair 26 sayfalık dilekçemizi Cumhuriyet savcısına verdik” dedi. Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.