30 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

HAKKÂRİ'DE, AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI

Hakkâri'de, Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl-Zeka Oyunları Federasyonu'nun ortak protokolü kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Hakkari'de ikincisi düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası", final karşılaşmaları yapıldı.

28 Mayıs 2023 Pazar 11:30

Vali Yardımcısı Talha Battal ve İl Müdürü Bilal Gür’ün ödül törenine katılımlarıyla Hakkari Öğretmenevi'nde yapılan ve yoğun bir ilginin olduğu turnuvada; 200 öğrenci, Mangala, Reversi ve Küre gibi 7 farklı oyunda, başarılı olmak için ter döktü. İlkokul ve ortaokul öğrencileri kategorilerinde başlayan Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmaları, cumartesi günü ilçelerden de yarışmacıların katıldığı il finaliyle tamamlandı.

Zorlu ve bir o kadar keyifli mücadele sonucunda ilkokuldan 5, ortaokuldan 5 olmak üzere toplam 10 farklı oyun kategorilerinde 1.olan 10 öğrenci, Kayseri'de yapılacak Türkiye Finali'nde, Hakkari’mizi temsil etmeye hak kazandılar.

Turnuvaya katılarak yarışmacıların ödüllerini takdim eden Vali Yardımcısı Talha Battal:

”Dereceye giren öğrencilerimiz ilimizi temsilen Türkiye finallerinde yarışacaklar ve başarılı olacaklarına gönülden inanıyorum. Bu vesileyle yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum,” dedi.

İl Müdürü Bilal Gür ise: "Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın himayelerinde başlatmış olduğumuz eğitim seferberliğinde, öğrencilerimizin akademik gelişiminin yanında, zihinsel gelişimini de çok önemsiyoruz; bu kapsamda, eğitimi bütüncül bir yaklaşımla görüyor ve oyunlarla destekliyoruz.

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvamızın, teknoloji bağımlılığını en aza indirerek, zihinsel gelişimi destekleyecek oyunlarla olan dostlukların gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Katılan öğrencilerimize başarı dilerken, yarışmada görev alan öğretmenlerimize de emekleri için teşekkür ediyorum,"dedi.

Yarışmaya; Vali Yardımcısı Talha Battal, İl Müdürü Bilal Gür, Şube Müdürü Sabah Saklı,  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazif Tatlı ve Öğretmenevi Müdürü İlyas Gür katıldı.

Yarışmada Dereceye Giren Öğrenciler:
1. Muhammed Kerem Acar (equilibrio)
2. Yusuf Berkay Toy (pentago)
3. Ahmet Uzunköprü (pentago)
4. Ecrin Dündar (reversi)
5. Ümmügülsüm Budak (mangala)
6. Armin Canan (q bitz)
7. Mahir Çelik (küre)
8. Mikail Kameri (kulami)
9. Ares Ahat Özcanan (küre)
10. Hilan Demir (mangala)

498404eb-3e99-4c3b-98cd-61ec84d27b04.jpg76be53c0-b8a5-428e-8205-49d89da3ba12.jpg88e047d7-4fa3-4925-b51e-30215cd44e97.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.