15 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara18°C

MAHALLE GÖÇÜNÜ BELEDİYE ÖNLEDİ...

MAHALLE GÖÇÜNÜ BELEDİYE ÖNLEDİ...

Hakkari`nin Aşağı Mezran Mahallesi sakinlerinin kanalizasyon sorunu nedeniyle göçe hazırlandıklarını belirtmeleri üzerine belediye harekete geçti.

02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:45

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Bir süre önce mahalle sakinlerinden Abuzeyit İdem, Menduh Kaplan, Hamit ve Ahmet Budal, Behçet Kurt, Mehmet ve Halit Kaplan, Salih Duman, Murat Çelik ve Osman Kaya, 50 hanenin önünden geçmekte olan ve içine kanalizasyon atıklarının boşaltıldığı kanaldan çıkan kokular nedeniyle evlerinden dışarı çıkamadıklarını ifade etmişlerdi. Belediye başta olmak üzere tüm ilgili kurumlara bildirmelerine rağmen hiçbir önlemin alınmadığını ifade eden mahalle sakinleri, tek çarelerinin evlerini boşaltıp göç etmek
olduğunu ifade ederek oturma eylemi yapmışlardı.

ÇALIŞMALAR BİR HAFTA İÇİNDE BİTECEK
Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, kanalizasyon sorunu için göç etmeye hazırlanan mahallenin bu sıkıntısını giderdiklerini belirtti. Göç edeceğiz sözcüğünün belediyeyi karartmak amaçlı olduğunu ifade eden Kazandıoğlu, "Söz konusu mahallede 300 metre kanalizasyon şebekesi döşenme çalışmaları başlattık.

Belediyenin programında olmasına rağmen belediyeyi karalamak isteyen bazı kişiler mahalle halkını ayaklandırıp mahalleyi boşlatmaya karar vermişlerdi. Oysa söz konusu mahallenin kanalizasyon şebekesi zaten o esnada ihale aşamasında bulunuyordu. Önceki gün Aşağı Mezran Mahallesi`ndeki vatandaşların kanalizasyon sorununu gidermek amacıyla çalışma başlatıldı. Bir hafta içinde bu sorunu tamamen giderilmiş olacaktır" dedi.

Bazı mahalle sakinleri ise, yaklaşık 2 yıldır pis kokulardan dolayı dışarı çıkamadıklarını belirterek, çalışma başlatan belediye ekiplerine teşekkür etti.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.