16 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

ZABITA`DAN RAMAZAN ÖNCESİ DENETİM

ZABITA`DAN RAMAZAN ÖNCESİ DENETİM

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesi yaptıkları denetimlerde tüketime uygun olmayan 45 kilo eti imha ettiler.

04 Ağustos 2010 Çarşamba 12:55

HAKKARİ (İHA) - Son aylarda denetimlerini aralıksız sürdüren zabıta ekipleri, halktan tam not aldı. İşportacı başta olmak üzere gıda malzemesi satan birçok iş yerine ani baskınlar yapan zabıta ekipleri, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte denetimlerini daha da sıklaştırdı. Önceki gün Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdür Vekili Emrullah Kanar, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri et mamulleri satan kasaplara yönelik denetim başlattılar.

 Denetleme esnasında bazı kasapların hijyenik koşullara uymadığı tespit edilerek haklarında gerekli tutanaklar tutularak bir dahaki kontrolde cezai işlem yapılacağı uyarısında bulunuldu.
Bazı kasaplarda da tüketime uygun olmayan 45 kilo et tespit edilerek el konuldu.

 Daha sonrada bu etler şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan şehir çöplüğü yakınlarında imha edildi. İlgili işletmeciye ise para cezası kesildiği bildirildi. Veteriner Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde bu tür denetimlerin devam edeceğini belirterek, vatandaşlara ise önemli uyarıda bulunarak et alımı esnasında etin mühürlü olup olmadığını kontrol etmelerini ve mühürsüz eti kesinlikle almaması uyarısında bulundular.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.