Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu: 250 kayıp
UNHCR ve IOM, Andaman Denizi’nde Arakanlı Müslüman göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu yaklaşık 250 kişiden haber alınamadığını duyurdu.
Olayın geçtiğimiz pazar günü meydana geldiği belirtilirken, teknede bulunan kişilerin akıbetine ilişkin henüz net bir bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi.
UNHCR Sözcüsü Babar Baloch, yapılan açıklamada olayın doğrulandığını belirterek, “Elimizdeki bilgiler Andaman Denizi’nde yaklaşık 250 kişiyle birlikte bir teknenin battığı yönünde” dedi.
Bölgedeki Arakanlı Müslümanların, Myanmar’daki çatışmalar, baskılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle Malezya, Endonezya, Bangladeş ve Tayland gibi ülkelere ulaşmak için tehlikeli deniz yolculuklarına çıktığı biliniyor.
BM verilerine göre 2024 yılı başından bu yana yaklaşık 4.500 Arakanlı göçmenin Andaman Denizi ve Bengal Körfezi üzerinden riskli yolculuklara başladığı tahmin ediliyor.
Yetkililer, bölgede göçmen hareketliliğinin artmasının ciddi bir insani kriz riskini beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor.