• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Müsteşar hemşerimizden bir isteğimiz var

Müsteşar hemşerimizden bir isteğimiz var
Hakkari’deki vatandaşlar Sağlık Bakanlığı Müsteşar yardımcılığına atanan Dr. Şanal Tosun’dan laparoskopik aleti talebinde bulundu.

Haber: Feyzullah Taş-Bir süre önce Hakkari Askeri Hastanesi'nde yüzbaşı rütbesi ile başhekimlik yapan Dr. Şanal Tosun, kısa sürede yöre halkının gönlünde taht kurmayı başardı. Dr. Tosun, daha sonra askerlik görevinden istifa ederek Hakkari'de özel bir muayenehane açtı. Uzun yıllar halka sağlık hizmeti veren Tosun, bir süre de Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Hakkari'den tayini çıktığında yüzlerce kişi tarafından şehir dışına kadar uğurlanan Dr. Tosun, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı yaparken yeni bir kararla Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirildi. Bu gelişmeyi sevinçle karşılayan Hakkarililer, Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan cerrahların kapalı yöntemle ameliyat yapabilmelerine olanak sağlayan laparoskopi aleti sıkıntısı yaşadığını belirterek Dr. Şanal Tosun'a çağrıda bulundu.


Eski Hakkari Belediye Başkanı Gazeteci Abdurrahman Keskin, Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun'la gurur duyduklarını belirterek, "Sayın Dr. Şanal Tosun'u Hakkari halkına olan ilgisinden dolayı yakınan tanıdım. Hakkari'de halkın o kadar ilgisini çekmişti ki, uzman hekimler dururken hastalar Dr. Şanal Bey'i tercih ediyordu. Ankara'ya tayin olduktan sonra da oraya giden hastalara olan ilgisi onu unutturmadı. Ben bir politikacı olarak Şanal doktor kadar halkı tanıyamadım. Hafızası olağanüstü takdire şayandı.
Öyle inanıyorum ki ne Hakkari Şanal Bey'i unutur ne Şanal Bey Hakkari'yi unutur. Gerçekten ona şükran borçluyuz. Gerekli sağlık cihazlarının Hakkari'ye tahsis edilmesi konusunda yardımcı olacağına inanıyoruz" dedi.


Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri hastanede bulunan laparoskopi aletini tamire gönderdiklerini belirtirken, bazı cerrahlar ise kullanılan 25 yıllık olduğunu, sürekli arızalanmasından dolayı bu aletle ameliyat yapmalarının mümkün olmadığını ifade ederek yenisine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Bu haber toplam 4296 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim