• BIST 10005.15
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Musul'u kuşatmaya son 11 kilometre

Musul'u kuşatmaya son 11 kilometre
Musul operasyonunda son duruma ilişkin bölgeden gelen son bilgilere göre, Şii milis güçler ve Peşmerge denetimindeki Sincar arasında yalnızca 11 km kaldı.

Iraklı Haşdi Şabi güçleri Musul'un batısındaki stratejik Telafer Askeri Havaalanı'nı IŞİD'den geri aldı. Musul'un Rakka ile bağlantısının kesilmesi ve tam olarak kuşatılması için Şii milis güçler ve Peşmergedenetimindeki Sincar arasında yalnızca 11 km kaldı.

Al Jazeera'ye bilgi veren Haşdi Şabi kaynaklarına göre IŞİD bombalı araçlarla düzenlediği 8 saldırıya rağmen coğrafi olarak düz bir karaktere sahip olan bölgede tutunamadı.

HAŞDİ ŞABİ, TELAFER'İN 6 

Irak hava kuvvetlerinin desteği ile ilerleyen Haşdi Şabi güçleri, son üç gün içerisinde, IŞİD'in denetimindeki bölgede hızlı bir ilerleme kaydederek Türkmen ilçesi Telafer'in 6 km güneyine kadar yaklaştı.

TELAFER'DE KATLİAM ENDİŞESİ

Iraklı Şii dini lider Seyyid Ali Sistani'nin çağrısı ile gönüllülerden oluşturulan Haşdi Şabi milis güçleri, Felluce, Anbar ve Tikrit gibi bölgelerde IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda Sünni yerel halka yönelik insan hakları ihlalleri ile gündeme gelmişti.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul operasyonuna Haşdi Şabi güçlerinin katılmayacağını duyursa da gelişmeler farklı yönde seyretti.

 Haşdi Şabi Telafer Havaalanı'nı IŞİD'den geri aldı

HAŞDİ ŞABİ, MUSUL'UN KENT MERKEZİNE GİRMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Haşdi Şabi güçleri, Musul kent merkezine girmeyeceklerini, IŞİD'e Suriye sınırından gelecek yardımları önlemek için, şehrin batı kırsalında ilerlediklerini savundu.

Telaferli Şii Türkmenlerin de yer aldığı Haşdi Şabi güçlerinin, Telafer'in 4 km güneyine kadar yaklaşması kentte yaşayan Sünni Türkmenlere yönelik katliam endişelerini gündeme getirdi.

Haziran 2014 tarihinde IŞİD denetimine geçen Telafer'de 100 bin kadar Sünni Türkmen'in yaşadığı tahmin ediliyor.

Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim