• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Muzun her derde deva 10 faydası

Muzun her derde deva 10 faydası
Bazı tropik ülkelerde et, muz yapraklarına sarılıp pişiriliyor, böylece daha yumuşak ve lezzetli oluyor. Bu işlemde muzun bizzat kendisini de kullanabilirsiniz. Muzlarınız henüz olgunlaşmadı mı?

1. Yemeğin etini yumuşatır. Dert değil! Yeşil muzunuzu etinizle pişirip eti yumuşatmanın yanı sıra yemeğe vitaminler ve lifler de katabilirsiniz.

2. Saçlarınızı güzelleştirir.

Mağazalarda satılan kimyasallarla dolu ürünleri kullanmak istemiyorsanız kendinize muzdan saç maskesi hazırlayın.

Muz, saçınızın ihtiyacı olan B vitaminleri ve folik asit ile dolu olması sebebiyle saçınız için mükemmeldir. Saç besleyici diğer malzemeleri de muza eklerseniz etkisini katlarsınız.

Bu maske için tek ihtiyacınız olan muz, süt ve bal. Malzemeleri karıştırdıktan sonra saçınıza sürüp 20 dakika bekletin. Artan karışımı içebilecek olmanız da bonus.

3. Cildinizin daha canlı görünmesini sağlar.

 Muz, cildinizin daha canlı göstermenizin kolay yoludur. Tek yapmanız gereken bir muzu püre haline getirip yüzünüze sürmek. 15 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla durulayın.
 
Muzda, ciltteki renk bozulmalarını yok eden A vitamini ve serbest radikallerle savaşan E vitamini bulunduğundan dolayı doğal cilt rengi açıcıdır.

4. Probiyotik sağlar.

Probiyotiklerin kullanılması, bağırsaklarınızdaki bakterileri dengelediği ve vücudunuzdaki iltihaba yol açan sağlıksız bakterilerin çoğalmasını engellediği için önem teşkil eder.

Muz, doğal probiyotik kaynağıdır ve sağlıklı bakterilerin çoğalmasını sağlayan fructooligosaccharides (FOS) içerir.

5. Endişeyi yok eder.

 Muz, kan basıncınızı düşürmeye yarayan potasyum açısından zengindir. Potasyum aynı zamanda stres seviyesini düşürür ve zihinsel performansınızı yükseltir. Bunun nedeni vücuttaki kortizol gibi stres hormonları düzenlemesidir. Gerginlik veren konferanstan önce muz yemek için iyi bir sebep!

6. Kilo vermenizi hızlandırır.

Muz, yüksek kalorili atıştırmalıklara iyi bir alternatif olduğu için kilo vermenize ve yüksek kalori almadan tatlı ihtiyacınızı gidermenize yardımcı olur.

Orta boy bir muz sadece 105 kalori içerir. Buna ek olarak, muzda vücudunuzun metabolik hızını artıran krom bulunur.

7. Daha sıkı egzersiz yapmanızı sağlar.

Daha kuvvetli bir egzersiz seansı geçirmeniz için vücudunuzun C vitaminine ihtiyacı olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Çünkü C vitamini kaslarınızı, bağlarınızı ve tendonlarınızı güçlendirir. Muz da C vitamini açısındnan zengin meyvelerdir. Enerji verme özelliklerinin yanı sıra bu özellikleri de muzu spor öncesi için mükemmel atıştırmalık haline getirir.

8. Ayaklarınızı besler.

 Topuklarınız çatladıysa muz, nemlendirici özelliğiyle cildinizin pürüzsüzleşmesine yardımcı olabilir. Bir muzu püre haline getirip kurumuş topuklarınıza sürün. Bir süre bekletin ki cildiniz tarafından emilsin. Artık açık ayakkabıları rahatça giyebilirsiniz.

9. Uykuya dalmanıza yardımcı olur.

Uykuya dalamadığınız zaman koyun saymaya son. Muz yiyin! Muzlar beyinde serotonin hormonu üretimini tetikleyen bir aminoasit olan triptofan açısından zengindirler.

Ruh halini iyileştiren bu hormon aynı zamanda doğal sakinleştiricidir. Yatağa gitmeden bir saat önce muz yiyin ki triptofan vücudunuz tarafından emilsin ve sizi uykuya geçirsin.

10. Migreni yok ederler.

Muz, gününüzü mahvedebilen şiddetli baş ağrıları ve migrenin önüne geçebilir. Bunun nedeni muzun magnezyum açısından zengin olmasıdır. Bir daha baş ağrısı geliyor gibi hissetiğinizde muz yiyin.

Bu haber toplam 2586 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim