• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Narın faydaları saymakla bitmiyor?

Narın faydaları saymakla bitmiyor?
Nar, Eylül ve Ocak ayları arasında bulunmaktadır ve diğer zamanlarda narı tüketirken biraz daha dikkatli olmanızı öneririz.

İçerisinde bulunan antioksidan özelliği sayesinde, sağlık açısından bizlere yarar sağlamaktadır. Nar, Eylül ve Ocak ayları arasında bulunmaktadır ve diğer zamanlarda narı tüketirken biraz daha dikkatli olmanızı öneririz.

Her mevsim sağlıklı bir şekilde tüketmek istiyorsanız, narın içerisindeki kısımları buzdolabı poşetlerinin içerisine koyarak, buzlukta saklayabilirsiniz. Narın içerisinde bulunan antioksidanın yanı sıra aynı zamanda, C vitamini sayesinde sizlere yarar sağlamaktadır.

Bir tane narın içerisinde bulunan C vitaminiyle günlük vitamin ihtiyacınızın yüzde 16'lık bölümünü karşılayabilirsiniz. Ayrıca içerisinde bulunan K vitamini sayesinde de kemikleriniz daha güçlü olacaktır. B5 vitamini, karbonhidratlar, yağları ve proteinleri vücut içerisinde düzenlemektedir.

Manganez içermesi ile birlikte kemik şeklinin korunmasında, potasyum da vücudunuzdaki akışkanların dengesini korunmada sizlere yardımcı olmaktadır. Nar, çok az oranda yağ içermektedir. Bir normal boyuttaki narın içerisinde ise, 130-150 arasında kalori bulunmaktadır.

Narın Faydaları Nelerdir?

Yıllar boyunca, içerisinde bulundurduğu vitaminler sayesinde birçok hastalığı önlemek ve aynı zamanda ilaçların tedavisinde bulunmaktadır. Ayrıca diyet yapmakta olan kişilerin, içerdiği az kalori sayesinde kullanmalarını tavsiye ederiz.

1.Cilt hücrelerinizi yenilemektedir.

Nar, içermekte olduğu vitaminler ve antioksionlar sayesinde cildinizdeki hücrelerinizi yenileyerek daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca, dokuların tamir edilmesini sağlayarak, epidermis ve dermis gibi cilt sorunları ile de savaşmaktadır.

2. Güneşin zararlı etkilerinden sizleri korumaktadır.

Nar, serbest radikalleri durdurarak sizlerin güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olmaktadır. Buna ek olarak, güneşin zararlı etkileri sonucunda oluşan cilt kanseri ve cilt lekelerinde de sizleri korumaktadır.

3. Yaşlanma karşıtıdır.

anti-aging

Nar içerisinde bulunan sağlıklı özellikleri sayesinde yaşlanmadan dolayı oluşan kırışıkları yok etmeye yardımcı olmaktadır. Özellikle güneşin cildinizde bıraktığı kırışıklıklar ile savaşmaktadır. Nar bu özelliği ile yıllar öncesinde bile, sonsuz yaşam sembolu olarak kabul edilmekteydi.

4. Cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur.

Smiling Young Woman Applying Face Cream

Narın içerisinde bulunan elastin ve kolajen özellikleri sayesinde cildinizi nemlendirmeye ve daha genç olmasına yardımcı olmaktadır. Bunun sonuncunda cildiniz daha yumuşak olacaktır.

Ekstra nemlendirme özelliği sayesinde, birçok nemlendirici kremleri aroma olarak da kullanılmaktadır. Cildimizi nemlendirirken aynı zamanda, diplere nüfus ederek, zararlı maddelerin cildinizden atılmasını kolaylaştırır.

Yağlı cilt sahibi olan kişilerde nar kullanımı ise oldukça önemlidir. Bu sayede, cildinizdeki yağ oranını azaltabilirsiniz. Nar kullanımı, ciltlerde bulunan yanıklara da aynı şekilde iyi gelmektedir.

5. Serbest radikalleri durdurmak için bol miktarda antioksidan içermektedir.

Bedenimizde çokça bulunan ve özgür bir şekilde hareket eden serbest radikallerin hareketlerini kısıtlamak için bol miktarda antioksidan tüketmeniz gerekmektedir.

Antioksidanlar ise narın içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. Bunun için düzenli olarak nar tüketmeniz gerekir. Ayrıca bu radikalleri durdurmak için antioksidan içeren diğer gıdaları da tüketebilirsiniz.

6. Kansere iyi gelmektedir.

Nar, içerisinde barındırdıkları sayesinde, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olan kanserin ilerlemesini ve oluşmasını engellemede önemli gıdalar arasında yer almaktadır. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde, özellikle ilt, göğüs ve prostat kanserinin engellenmesinde etkin bir rol oynamaktadır.

Narda bulunan ellagitannis sayesinde, kadınlarda göğüs kanserine neden olan östrojen hormonunun sizlere göstermiş olduğu etki azalmaktadır. Bu yararından faydalanmak içinse, düzenli olarak nar tüketmeniz gerekmektedir.

7. Daha güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olur.

Kemik-erimesi-önlenebilir-1600e3e65a81473e930e3b475e9bac74

Yapılan araştırmalar kapsamında, nar suyunun içerisinde bulunan enzimlerin, kıkırdak sorunlarının oluşmasına engel olmaktadır.

Buna ek olarak, osteoartiti önleyerek kıkırdak dejenerasyonunun oluşmasına engel olmaktadır. Bu konuda herhangi bir sorununuz varsa, nar tüketerek, iyileşme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

8. Sindirim sistemini düzenlemektedir.

kabizlik

Özellikle düzenli olarak nar suyu tüketmek sindirim sisteminizi düzenlemektedir. Nar tüketmeniz ile birlikte mide bulantısı, hemoroid, dizanteri, bağırsak parazitleri ve ishal gibi sağlık sorunlarını engellemeniz mümkün olacaktır.

Daha düzenli çalışan bir sindirim sistemine böylelikle sahip olabilirsiniz. Ayrıca kabızlık sorununuz bulunuyorsa, nar tüketerek bu sorunu aşabilirsiniz.

9. İştah artırıcı bir görevi bulunmaktadır.

3022137c79a825de8d6432a0c3d0c772_1299912807

Yapılan araştırmalar kapsamında, az kaloriye sahip olmasına rağmen, narın iştah açıcı bir özeliği olduğu anlaşılmıştır. Bu durum özellikle çocuklarda ve kilo almak isteyen kişilerde uygulanabilir.

10. Anemi tedavisinde sizlere yardımcı olmaktadır.

Narın içerisinde bulunan demir sayesinde, özellikle anemi tedavisinde sizlere yardımcı olacaktır. Bu sayede kanınızdaki demir miktarını artırarak, anemi tedavisinde ek olarak kullanabilirsiniz.

11. Boğaz ağrılarına iyi gelmektedir.

55eafb21f018fbb8f8a335a3

Sahip olunan C vitamini sayesinde anti-inflamatür bir etki yaratarak boğaz ağrılarını iyileştirmektedir. Boğaz ağrıları kapsamında öksürük, hırıltı ve astım gibi sorunlarınıza da yardımcı olmaktadır.

12. Kan dolaşımını düzenlemektedir.

Araştırmalar kapsamında, nar tüketimi ile birlikte kan pıhtılaşması da düzene girmektedir. Kan pıhtılaşmasının düzenlenmesi ile birlikte kan hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olmaktadır.

Bunlara ek olarak, nar bir kan inceltici görevini görerek, hareket ve ateroskleroz riskini azaltmaktadır ve böylece arterlerden plak çıkarımını sağlamaktadır.

13. Gebelik döneminde bebeğin ve annenin sağlığını korumaktadır.

Gebelik sırasında, anne ve bebek için önemli olan niasin, folik asit, potasyum, kalsiyum, C vitamini, demir ve lif miktarlarını nar meyvesinden alabilirsiniz.

Bunun yanı bu vitaminler ve sağladığı yararlar ile birlikte, hamilelik döneminde meydana gelen krampları engelleyebilirsiniz.

Gebelikte uyku düzeninizin daha iyi olmasını sağlayarak, anne ve bebeğinin daha sağlıklı bir 9 ay geçirmesine yardımcı olmaktadır. Tüm bunlara ek olarak, hamilelik döneminde nar şarabı da tüketebilirsiniz.

Bu haber toplam 2919 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim