• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Nisan yağmuru zemzem suyu gibi şifalı

Nisan yağmuru zemzem suyu gibi şifalı
Hakkari Eğitim Kalkınma ve Araştırma Derneği (Heska-Der) Başkanı Sefer Kaçmaz Nisan yağmurlarının zemzem suyu gibi şifalı olduğunu söyledi.

Nisan yağmurları, tabiatın uyanmasını ve canlanmasını sağlayan bir hayat iksiri olduğunu belirten Kaçmaz, bu ayda, sağanak sağanak  yağan yağmurlarla toprağa rahmet düşer, tabiat uyanır, canlanır ve her taraf bir anda yeşillikler ummanına dönüşür dedi.

Kaçmaz,”Nisan yağmuru zemzem suyu kadar şifalıdır. Nisan yağmurunda ıslanmak insana sağlık verir. Peygamberi'nin doğumu ile birlikte  Nisan yağmuru onunla bereketlendi. Rabb’im Nisan ayı boyunca ülkemizin üzerine, rahmet üstüne rahmet, yağmur üstüne yağmur, bereket üstüne bereket indirsin.

İlahi rahmet kâinatımızı kuşatsın, sonsuzluk nuru ufkumuzu aydınlatsın, son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’yı Allah'ın (S.A.V) ve selamı onun üzerine olsun, yalnız biz Müslümanlara, yalnız insanlığa, yalnız canlılara değil tüm âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O getirdiği evrensel ahlak telakkisi ile bir rahmettir. Gösterdiği örnek insanlık modeli ile bir rahmettir.

Geliştirdiği alemşümul medeniyet anlayışıyla bir rahmettir. Bunun için yüce Allah O'nun şanında seni, sadece âlemlere rahmet olasın diye gönderdik" buyurmuştur. Sensizlikten çoraklaşmış gönüllere nisan yağmuru gibi yağ. Yağ ki gönüller varlığınla coşsun. Kederler sona ersin, âlem nurlara yeniden gark olsun. Hayat bulsun nebatat, yer ve gök varlığınla şeref bulsun, yağ ki gönüller varlığınla coşsun. Kederler sona ersin, âlem nurlara yeniden gark olsun.

Yağ üstümüze ey nisan yağmuru sağanak sağanak, hayat ver ölü kalplerimize. Yağ üstümüze, şeref ver evlerimize, yurdumuza, barkımıza, Ey on sekiz bin âleme Mustafa gelişin varlığa şeref sunsun, mazlumlara sefa olsun, Her sözün yeniden hayat bulsun, gönüllerimiz Senle sürura ersin. Bozulan gönül benliğimiz yeniden hayat bulsun. Can bulsun insanlık. Seninle hayat bulsun varlıklar. Tüm maddi ve manevi hastalıklarımıza Nisan yağmuru şifa, rahmet, rehber olsun” dedi. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 2991 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim