• BIST 10266.5
  • Altın 2393.946
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.7839
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

O illerde okullar tatil!

O illerde okullar tatil!
Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili hangi illerde uygulanacak ? 20 Ocak Çarşamba günü hangi bölgelerde okullar tatil olacak?

Türkiye'nin bazı illerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle çarşamba günü (20 Ocak 2016) okullar tatil edildi.

ORDU

Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı sebebi ile 20 Ocak Çarşamba günü Akkuş İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullarda, Gölköy'de ilçe merkezi hariç tüm okullarda, Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

MUŞ

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle okula giden öğrenciler için okullar 1 günlük tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı açıklamada, “Kar yağışı nedeniyle çarşamba günü taşıma servisleri çalışmayacağından, taşımalı öğrenciler izinli sayılacak. Köy yolu kapalı ise gidiş geliş yapan köy okul öğretmenleri de izinli sayılacaktır. İlçelerde ise ilçe kaymakamlarımız değerlendirme yapacaktır” dedi. 

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bugün etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 20 Ocak Çarşamba günü tüm okullar tatil edildi.

Vali Yücel Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı tatil açıklamasının hemen ardından Valiliğin web sitesinden de açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, ilimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla,

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 20 Ocak 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır” 

SİVAS

Sivas’ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas’ın Gölova, Koyulhisar, Gölova ve Akıncılar ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Ayrıca, Kangal ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler içinde okulların tatil edildiği öğrenildi.

TUNCELİ

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak. 

BİTLİS

Bitlis merkez ve bağlı köylerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği, Tatvan, Ahlat ve Hizan ilçesinde de taşımalı eğitim gören öğrencilerin izinli olacağı bildirildi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban, yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Vali Ali Kaban tatil kararını geç saatlerde twitter hesabı üzerinden açıkladı. Yoğun kar yağışıyla birlikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Zonguldak Merkez İlçe, merkeze bağlı köyler ve beldeler, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini açıklayan Vali Ali Kaban şöyle dedi:

"Kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği olumsuzluklar nedeniyle 20 Ocak 2016 Çarşamba günü eğitim öğretime merkez ilçe; Merkeze bağlı belde ve köyler ile kozlu ve kilimli ilçelerimizde bir gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu görevlilerimizde 20 Ocak 2016 günü bir gün idari izinlidirler." 

BAYBURT

Bayburt Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle çarşamba günü okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.
Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, "19 Ocak 2016 Salı gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilimiz merkez ve köylerde bulunan ilk, ortaokul ve liseler ile kamu kesiminde görev yapan engelli vatandaşlar ile hamile bayan personeller için 20.01.2016 Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

ERZİNCAN

Erzincan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde eğitime 1 gün ara verildi.
Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Erzincan da yağan yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle,

Erzincan merkezinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda, halk eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde 20 Ocak 2016 Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir” denildi. 

Ayrıca bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanlar belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı belirtildi. iha

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Marunis köyü sakinleri Rûdaw'a konuştu02 Mayıs 2024 Perşembe 09:04
  • Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri köy ziyaretlerinde02 Mayıs 2024 Perşembe 08:53
  • Van 1 Mayıs “Emek bizim söz bizim” *01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:38
  • Hakkari ilçelerinde elektrik kesintisi olacak01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:46
  • Herkes "tavuk ve horoz almaya koştu"01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:22
  • 29 yıldır boş olan köylere geri dönüş hazırlığı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15
  • Zabıta ekibinden okul önünde plastik kasis01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:12
  • 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:40
  • Eş Başkanlardan 1 Mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:11
  • Dem Parti'den 1 mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim