• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

O illerde okullara kar tatili

O illerde okullara kar tatili
Soğuk ve yağışlı hava tüm Türkiye'yi etkisi altına alırken, bazı illerde eğitime kar tatili verildi.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışı okulların tatil olmasına neden oldu. İşte eğitime kar tatilinin verildiği o iller;

ADANA'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 2 gündür devam eden ve 1 metreyi bulan kar nedeniyle okullar tatil edildi. Soğuk ve yağışlı hava tüm Türkiye'yi etkisi altına alırken, Adana'ya 190 kilometre uzaklıkta bulunan Tufanbeyli ilçesinde 2 gündür devam eden kar nedeniyle halk adeta evinde esir kaldı.

2 gündür aralıksız devam eden kar nedeniyle şehir merkezinde kar yaklaşık 1 metreyi, kırsal kesimde ise 2 metreyi buldu. Bu nedenle okullar tatil edildi. Kar nedeniyle vatandaşlar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor.

Kar kimileri için çile; çocuklar içinse oyun oldu. Karla birlikte sokağa çıkan çocuklar kardan adam yapıp kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Yağan kar nedeniyle kapanan köy yolları da ulaşıma tek tek açıldı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının bugün de aralıklarla devam edeceği, hava sıcaklığının gündüz 3 derece gece ise 2 derece olacağı öğrenildi. Okulların 1 gün tatil edildiği, kar yağışına göre tatilin uzatılabileceği öğrenildi. 

ŞANLIURFA'DA KAR TATİLİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kötü hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime Çarşamba günü de ara verildi. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Siverek Kaymakamlığı tarafından ilçedeki kötü hava koşulları nedeniyle ilçe merkez ve kırsalındaki tüm okullarda eğitim ve öğretime çarşamba günü de 1 gün süre ile ara verildi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idarecilerine gönderilen mesajda, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ilçemizdeki tüm okullarımız tatil ilan edilmiş olup kurum personelleri izinli sayılmışlardır. Mağduriyetler yaşanmaması için kurum müdürlerinin durumu kurum personelleri, öğrenci ve taşımalı eğitim yapan araç şoförlerine bildirmesi hususunda gereğini rica ederim" denildi.

KARS'TA KAR TATİLİ

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla okullar bir gün tatil edildi. Sarıkamış’ta önceki gün başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilenirken, ilçe genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullara tatil edildi. Tatil sürecinin hava muhalefetinin durumuna göre uzatılabileceği kaydedildi.İHA

Bu haber toplam 2852 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim