• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Öcalan'dan hükümete süreç uyarısı

Öcalan'dan hükümete süreç uyarısı
Abdullah Öcalan, hükümeti uyararak, "Bu ciddiyetsizlik devam ederse süreç için daha fazla katkı sunmam güçleşir." dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, İmrali'daki görüşmede Öcalan'ın, AK Parti hükümetini uyararak, "Bu ciddiyetsizlik devam ederse süreç için daha fazla katkı sunmam güçleşir" dediğini aktardı.

HDP Müzakere ve Çözüm Sürecinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP-HDP Heyeti olarak Abdullah Öcalan ile dün İmralı'da yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİTİRMEK İÇİN SİNSİ BİR PLAN"

ANF'nin haberine göre, Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın, son günlerde dolaşıma sokulan video görüntüleri hakkında, "çözüm sürecini bitirmek ya da itibarsızlaştırmak amacıyla sinsi bir planın parçası olarak montajlanmıştır" ifadesini kullandığını belirtti."BU

CİDDİYETSİZLİK DEVAM EDERSE...

"Önder'in aktardığına göre; AK Parti hükümetini "çözüm süreci"ne ilişkin mevcut tutumunu değiştirmeye çağıran Öcalan, "Bu ciddiyetsizlik, bu savrulma tutumu devam ederse süreç için daha fazla katkı sunmam güçleşir. Hükümet seçimi bahane edip meselenin ciddiyetinden uzak bir noktaya savruluyor.

Böyle devam ederse sürecin bitmesinin sorumlusu olur.Bütün demokrasi güçleri, Aydınlar üzerine düşen görevi yapmalı; süreç ve barışın üzerine titremeliler ve hükümete sürekli bunu hatırlatmalılar. Yoksa iş işten geçtikten sonra söylenen sözlerin hiçbir anlamı kalmayabilir; hükümet üzerinde baskı oluşturmalılar" dedi.

"DEMOKRATİK SÖZLEŞME"

Önder, Öcalan'ın demokratik bir sözleşme önerdiğini de açıkladı. Öcalan'ın görüşmede bu önerisini şu sözlerle açıkladığı öğrenildi:"Bu, afla falan çözülecek sorun değildir. Bunun vaadi bile doğru değildir.

Bunun için önce bir sözleşme yapmak lazım; demokratik bir sözleşme yapmak lazım. Demokratik bir sözleşme yapacaksanız da, bunun bir hakem kurulu olmalı, izleyicisi olmalı, yaptırımı olmalı. Kim üzerine düşeni yapmıyorsa, karşılıklı suçlamak yerine bağımsız izleme kurulu olmalı.

Yasalar derken, yasal çerçeve derken, hep bunları kastediyorum. Şimdi de seçim gerekçe gösteriliyor. Eğer bu meselenin çözümünde durmazsan, kararlı olmazsan, seçim de iktidarın da anlamsızlaşır."

Bu haber toplam 9750 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim