• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Öğrenciler mandolin ile tanıştı

Öğrenciler mandolin ile tanıştı
Hakkari Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri, ilk defa tanıştıkları mandolin eşliğinde Karadeniz yöresine ait şarkıları büyük bir ustalıkla seslendiriyor.

FEYZULLAH AKSU
HAKKARİ (İHA) -Gazi Mahallesi'nde 480 öğrencinin eğitim gördüğü 16 derslik Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'na yıllar sonra ilk defa müzik öğretmeni atandı. Hataylı olan okulun müzik öğretmeni Taner Özdemir, Hakkarili öğrencilerin hiç görmediği müzik aletlerinden mandolin ile tanıştırdı.

3-n.jpg

Müzik derslerini uygulamalı olarak veren Özdemir, öğrencilere 'Divane aşık gibi', 'Vardar ovası', 'İlle de roman olsun' gibi değişik yörelerin şarkılarını öğretiyor. Karadeniz yöresine ait şarkıları büyük bir ustalıkla seslendirerek
öğretmenlerini bile şaşırtan öğrenciler, müzik öğretmeni olmadığı için önceleri derslerinin boş geçtiğini belirttiler.

4-n.jpg

Mandolin ile ilk defa tanıştıklarını ifade eden öğrenciler, öğretmenlerinin çaldığı müzik eşliğinde şarkı seslendirdiklerini kaydetti. Müzik öğretmeni Taner Özdemir ise Hakkari'nin ilk görev yeri olduğunu belirterek, "Burada öğrencilerin müzik derslerinde sadece şarkı söylediklerini gördüm.

Öğrencilerimin daha önce hiç mandolin görmediklerini öğrenince memleketimden bir tane istedim. Öğrencilerim ilk gördüklerinde bunun kısa saplı bağlama olduğunu söylediler. Ama artık tüm okul öğrencileri mandolinle tanıştı. Müzik derslerinde büyük bir hevesle şarkı söylüyorlar. Öğrencilerimi ayrıca keman, gitar, bağlama gibi birçok müzik aletiyle de yeni tanıştırdım" dedi.

Okul Müdürü Erdal Uysal da okullarının 1990 yılında eğitim öğretime başladığını hatırlatarak, o tarihten bugüne kadar müzik branşı öğretmenin olmadığını söyledi. Uysal, "Bu yıl okulumuza atanan müzik öğretmeni Taner Özdemir, müzik aletleri eşliğinde ders işlemektedir. Çalışmalarından dolayı müzik öğretmenimi kutluyorum" diye konuştu.
 

Bu haber toplam 7364 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim