• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Öğrencilerden örnek davranış

Öğrencilerden örnek davranış
Hakkari Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan iki öğrenci, harçlıklarından biriktirdikleri parayla aldıkları kırtasiye malzemelerini depremin vurduğu Erciş ilçesine bağlı Karlıyayla Köyü İlkokulu’na gönderdiler.
Haber: Ercan Erzöz--
Van ve Erciş’i vuran 7,2 büyüklüğündeki depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen duyarlı vatandaşlar hala yardım yapmaya devam ediyor. Hakkari Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan Dilan İhtiyatoğlu ve Şilan Harmancı adlı iki öğrenci, harçlıklarından topladıkları parayla deprem bölgesinde zorluklar içinde okuyan öğrencilere kırtasiye yardımı gönderdiler.
 
Karlıyayla İlkokulu bünyesinde bulunan anaokulu öğrencileri için toplanan malzemelerin içinde okuma kitapları, boyama kitapları, eğitici oyuncaklar, oyun hamurları, kalem, silgi, boyalar ve daha birçok malzeme bulunduğunu ifade eden Dilan İhtiyatoğlu, depremin vurduğu Van ve Erciş’i unutmamak gerektiğini ifade etti.
 
Depremin üzerinde iki yıl geçmesine rağmen halen öğrencilerin zor şartlarda eğitim gördüğünü dile getiren Dilan İhtiyatoğlu, “Konteynırda eğitim gören öğrencilerin birçok kırtasiye ihtiyacı olduğunu duyduk. Bu durum bizleri çok etkiledi. Bizde kendi imkanımız dahilinde biriktirmiş olduğumuz harçlıkla bir nebze de olsa orada okuyan çocukların eğitimime katkıda bulunmak istedik. Bu vicdani bir sorumluluktur. Herkes vicdanın sesine kulak vererek depremin vurduğu Van ve Erciş’e yardım etmelidir” dedi.
 
Yardımda bulunan bir diğer duyarlı öğrenci Şilan Harmancı ise, deprem bölgesinde zor şartlarda okuyan öğrencilere yardım ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Harmancı, “Bu topladığımız yardımlarla oradaki öğrencileri unutmadığımızı söylemek istiyorum. Oradaki öğrencileri kendi kaderlerine terk etmemeliyiz. İmkanı olan herkes bu çocuklara yardım etmelidir” diye konuştu. Toplanan yardımların birkaç gün içinde yerine ulaştırılacağı belirtildi.
ihtiyatoglu-1.jpg
ihtiyatoglu-2.jpg
ihtiyatoglu-3.jpg
ihtiyatoglu-4.jpg
ihtiyatoglu-5.jpg
Bu haber toplam 6522 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim