• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Öğrencilerden örnek davranış

Öğrencilerden örnek davranış
Hakkari Kız Teknik ve Meslek Lisesi Engelliler İle Dayanışma Kulübü, Engelliler Haftası etkinlikleri kapmasında kurdukları stantlarda engellilere nasıl davranılacağını anlatan “Lütfen Okuyup Paylaşalım” bilgi içerikli broşürler dağıttılar.

Hakkari Kız Teknik ve Meslek Lisesi Engelliler İle Dayanışma Kulübü Öğretmeni Mukaddes Savaş ve beraberindeki bir grup öğrenci, Bulvar Caddesi üzerinde stant kurarak vatandaşlara engellilere nasıl davranması gerektiğini anlatan broşürleri dağıttılar. Palyaço kılığına giren bir kız öğrenci ise, yolda geçenlere broşür dağıtarak çocuklarla yakında ilgilendi.

Palyaço görmenin sevincini yaşayan çocuklar, onunla birlikte hatıra fotoğraflı çektirdiler. Stantta bırakılan bir bağış kutusuna ise caddede geçen vatandaşlar kulübe destek vermekte bulundular.
 

Hakkari Kız Teknik ve Meslek Lisesi Engelliler İle Dayanışma Kulübü Öğretmeni Mukaddes Savaş, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli insanlara nasıl davranması gerektiği konusunda içersinde detaylı bilgilerin bulunduğu “Lütfen Okuyup Paylaşalım” içerikli broşürler dağıttıklarını söyledi.
 

Renkli basılan broşürlerde ise şu bilgilere yer verildi; “Engelli bir insanın eli kolu almasa dahi elinizi uzatarak selam verin. Engelli kişi size nasıl davranacağını bilir. Yardım etmeden önce yardım isteyip istemediğini sorun. İstek olmadan yardım etmeye kalkmayın. Kendinize göre yardım etmeye kalkmayın. Engelli kişinin sizi yönlendirmesine fırsat verin. Engelli kişi karşısında aşırı dikkatli olmaya kalkışmayın. Diğer insanlarla nasıl konuşuyorsanız, onlarla da öyle konuşun. Acıyarak yaklaşmayın. Engelli insanlar sadece bir takım engellere sahip, mutsuz ya da hasta değiller. Kelimeleri dikkatle, vurgulayarak ve yüksek sesle bağırıp çağırarak konuşmayın. Bedensel bir kişinin duyma sorunu yoktur. Tane tane konuşarak onun bir zeka sorunu olduğunu ima eder tarzda konuşmayın. Kibarlık yapacağım diye günlük konuşmanızın dışına çıkmayınız. Örneğin tekerlekli sandalyedeki engelliye ‘Nereye gidiyorsunuz ya da görme engelli birine görüşmek üzere’ demenizin bir sakıncası yoktur.”
Öğretmen ve öğrenciler tarafından açılan stantta akşam saatlerine kadar broşür dağıtılacağı belirtildi.

okul-1.20120516113749.jpg

okul-2.20120516113802.jpg

 

 

 

 

 


 

Bu haber toplam 3352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim