• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Okullar, usta öğreticilerin elleriyle güzelleşiyor

Okullar, usta öğreticilerin elleriyle güzelleşiyor
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde görev yapan usta öğreticiler, Hakkari’deki okullarda yıpranmaya yüz tutmuş okul sıralarını yeniliyor.

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Halk Eğitim Merkezi'nin bünyesindeki usta öğreticilerce başlatılan “Okullar Usta öğreticilerin eliyle güzelleşiyor” projesi kapsamında, eskimiş okul sıraları 3 aşamadan geçiriliyor.

Zımparalanma işleminin ardından dolgu işlemi yapılan sıralar, son olarak cilalanıyor. Yenilenen sıralar, böylece öğrencilerin kullanımına hazır hale getiriliyor.

 İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Valiliğin, eğitime sunduğu geniş imkanlarla çocuklarımızın sağlıklı şartlarda eğitim ve öğretim görebilmeleri için her türlü çalışma yapıldığını belirterek: "Okul sıraları, mili servettir.

Halk Eğitimi Merkezlerimizin boyacılık ve marangozluk bölümündeki usta öğreticilerimizin eliyle okul sıralarımızı yenileyerek hem öğrencilerimizin rahatlığını sağlıyoruz, hem de tasarruf etmiş oluyoruz.

Güçlü teknik altyapıları ve kapasiteleriyle yıl sonuna kadar il geneli, tüm okulları için bu hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Halk Eğitim Merkezlerimizin yanı sıra, meslek liselerimiz de yıpranmış ve kırık olan masa ve sandalyeleri onarıyorlar.

Okullarda kullanım dışında kalan masa ve sıralar toplanıp meslek liselerimizin atölyelerinde geri dönüşüm işlemine tabi tutularak ahşap yüzeyleri zımparalanıyor.

Kullanılabilir durumda olan ahşap tabakalar zımparalandıktan sonra yenilenen demir aksama monte edilip vernik atılarak yeni görünümlü masa ve sıra haline dönüştürülüyor.

Neredeyse kullanılmaz haldeki çoğu öğrenci sıraları onarıldı, eksiklikleri giderildi, verniklendi ve yeniden kullanılmaya başlandı. Onarılan sıralar, yeni sıralardan hiç bir farkı yok.

Evlatlarımız da sağlıklı ortamlarda, kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirip, derslerine çalışacak. Böyle bir hizmete öncülük eden Halk Eğitim Merkezi Ailesine ve emeği geçenlere teşekkür ederim," şeklinde konuştu.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, eğitim seferberliği kapsamında, kurum olarak okullarımıza, her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Tatlı," İl Müdürümüz Sayın Nurettin Yılmaz’ın talimatlarıyla bütün okullarımızda yıpranmış olan sıra masaların tamiratları ile ilgili kurumumuzdaki özelikle marangozluk ve boyacılık bölümündeki usta öğreticileri proje kapsamında değerlendirdik. Teknik ve finans desteği valiliğimiz ve milli eğitim müdürlüğümüzce karşılanmak suretiyle böyle bir işe başlamış olduk.

Çoğu okulumuzdan bize talepler geliyor. Şimdiye kadar köy ve merkez okullarımız dahil olmak üzere 24 okulumuzdaki 3.219 sıra masanın temizlenmesi, zımparalanması ve verniklenmesi yapılarak geri dönüşümü sağlandı. Bugün de 25. okulumuz olan Bağışlı Mehmetçik İlk / Ortaokulumuzun 147 sıra ve masasını dönüştürdük.

Bu anlamda, yıpranmış olan sıra ve masalarının temizlenmesi yenilenmesi ve çocuklarımıza daha güzel bir ortam hazırlamanın derdindeyiz. Öğrencilerimize, böyle faydalı bir hizmeti sunmamıza olanak sağlayan valiliğimiz ve milli eğitim müdürlüğümüze şükranlarımızı sunuyoruz,” dedi. Hakkarihabertv.coma385fbd2-1bbc-45e2-907b-75208d7ad749.jpg90827995-d5d7-4353-9e6a-67c7b50de435.jpgca853600-2493-4270-8cc8-b9184e6a9c55.jpg
 

Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim