• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Okulun ihmali az daha canından ediyordu

Okulun ihmali az daha canından ediyordu
Hakkari’de rahatsızlanıp hastaneye gitmek için okul yönetiminden izin isteyen bir öğrenci az daha büyük bir ihmalin kurbanı oluyordu.

Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Sedat Besi isimli öğrenci dersteyken rahatsızlandı. İddiaya göre, okulun müdür yardımcısı hastaneye gitmesi için bir kağıt parçasına izin belgesi niyetiyle rahatsızlanan öğrencinin ismini yazdı bu kağıt parçası ile Hakkari Devlet Hastanesi acil servisine giden Sedat Besi burada her hangi bir müdahale yapılmadan bekletildi.

Yumurtalıklarına kramp girdiği için dayanamayacak duruma gelen öğrencinin ailesine de haber verilmemesi nedeniyle doktorlar müdahale etmekte gecikince 15 yaşındaki Sedat Besi’nin ölümden döndüğü ileri sürüldü. Hastane yönetiminin öğrencinin babasına ulaşarak gerekli izni almasının ardından Sedat ameliyata alınırken, Sedat’ın babası Mehmet Besi okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Çocuğunun sabah saat 09.00’da rahatsızlandığını anlatan Baba Mehmet Besi, okul yönetimini öğrenciler ile ilgilenmemekle suçlayarak. Baba Besi,” Oğlumun başında ne bir öğretmen nede okul yönetiminden herhangi bir görevli olmadan hastaneye gönderiliyor. Oğlum yanında bir büyüğü olmadığı için hastane doktoru tarafından ciddiye alınmayıp sıraya alınmıştır. Acı içinde iki kez hastane idaresine başvurmuş. Fakat hastane personeli de grevde olduğu için oğlum yapayalnız kalmıştır. Bir akrabalarımız oğlumu acı içinde kıvranırken görünce yardım edip üroloji doktoruna göstermiştir.

Doktorun beni aramasıyla haberim oldu. Bende şehirden 90 km uzaklıktaydım. Doktor bana telefonda siz gelmeden ameliyata alamam diyince hemen yola çıkıp geldim. Benim gelmemle oğlum ameliyata alındı. Doktorun, biraz daha geç kalınsa Sedat’ı kaybedebileceklerini anlattığını belirten baba Besi, okul yönetiminin velilerine bildirmeden sadece ellerine bir not verip bakkala gönderir gibi hastaneye göndermeleri doğru mudur. Diye sordu.?

Baba Besi, “Sabah 09.00’dan bu yana oğlum hastanede ve riskli bir ameliyat geçirdi. Fakat ne okul yönetiminden nede İl Milli Eğitim Müdürlüğünden hiçbir yetkili bu saate kadar beni aramadı, oğluma bir geçmiş olsun bile dilemediler. Okul yönetiminden davacıyım ve şikayetimden de vazgeçmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili görüştüğümüz okul müdürü yaptığı açıklamada, Sedat Besi’ye verilen kağıdın izin kağıdı olmadığını belirterek, okul dışına çıkmak isteyen her öğrenciye bu kağıtların verildiğini savundu. Okul müdür durumu acil olan öğrenciler için okula ambulans çağırdıklarını kaydederek, bu durumda olan öğrencilere ya bir okul idarecisinin refakat ettiğini yada öğürencinin velisinin haberdar edildiğini belirtti. Haber: Serkan Kaya (İHA)

belge-1.jpg

Bu haber toplam 7254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim