• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Orgenaral Kıvrıkoğlu Hakkari'de

Orgenaral Kıvrıkoğlu Hakkari'de
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, sınır birliklerini denetlemek, operasyonları yakında takip etmek ve Şemdinli'de dün yaşamını yitiren askerlerin cenaze törenine katılmak üzere Hakkari’ye geldi.

Sabah saatlerinde 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ile birlikte Hakkari'ye gelen Orgeneral Kıvrıkoğlu'nu taşıyan helikopter, Fatih Kışlası'na indi. Kıvrıkoğlu, buradan özel harekat timleri ve sinyal bozucu jammer araçları eşliğinde Hakkari Valiliğine geldi.

 

Burada Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, vali yardımcıları ve emniyet yetkilileri tarafından karşılanan, polis merasim birliğini selamlayan Kıvrıkoğlu, valilik şeref defterini imzaladı. Kıcrıkoğlu daha sonra yeni görevine başlayan Hakkari Valisi Alimoğlu’na bir plaket takdim etti.


Valilik makamına geçen ve gelişiyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Orgeneral Kıvrıkoğlu, “Ordu komutanımızla beraber bölgedeki birliklerimizi denetliyoruz. Operasyonları kontrol ediyoruz. Burada da yeni göreve başlayan sayın valimizi ziyaret ettik. Bölgedeki faaliyetlerimiz ise kararlılıkla devam edecektir. Çatışmada üzülerek söylüyorum 5 şehidimiz var. Ama PKK büyük zayiat vermiştir.

Birliklerimiz kahramanca karşı koymuştur.

 

Gerekli her türlü önlem alınmıştır. Bizler her zaman halkımızın yanındayız, halkımız endişelenmesin. Türk ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri halkın ve bölgenin emniyeti için üstlenmiş olduğu görevi devam edecektir. Değerli valiliğimiz bölgelerindeki emniyeti almışlar bizler de onlara yardımcı oluyoruz. İsteklerini, arzularını desteğimizle gösteriyoruz. Tekrar başsağlığı diyorum şehitlerimize. Ayrıca Gaziantep’teki olan olayda da milletçe başımız sağ olsun” dedi.

Valilikten karayolu ile ayrılan Orgeneral Kıvrıkoğlu ve beraberindeki komutanların, şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyü Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na geçerek burada cenaze törenine katılacağı, daha sonra da sınır birliklerini ziyaret edeceği bildirildi.
Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 3658 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim