• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Örnek muhtarı hedef seçtiler

Örnek muhtarı hedef seçtiler
İnsanlık görevini yerine getiren ve kalabalığı sakinleştiren ve oradaki vatandaşların mühimmatlara dokunmasına izin vermeyen muhtarı taktir edilmesi gerekirken Türk medyası tarafından hedef seçildi.

Haber: Feyzullah Taş

Bir süre önce Hakkari’nin Durankaya Beldesi ile Geçitli köyü arasında bir patlama meydana gelmişti. Patlamada 9 kişi hayatını kaybederken 4 kişi ise yaralanmıştı. Olay yerine hemen intikal ettik. Olay yerine gittiğimizde büyük bir kalabalık ve hayatını kaybeden ailelerin çığlıkları vardı. Diğer taraftan ise helikopterle cenazeler taşınıyordu. Olayın yakınına gittiğimizde ise bazı kişiler tarafından bize saldırı girişimi yapıldı.

 

Bize yapılan saldırıyı Kaval köyü muhtarı Arif Duman ve orada bulunan partililer önledi. O sırada bir kalabalık gelip kolumuzdan tutarak oradaki mühimmatları görüntülememizi istedi. Bazıları ise burada halen bize olan tepkileri sürüyordu. Çantaların içinde bulunan malzemeleri çıkartmaya çalışırken muhtar Arif Duman engel oldu. Dokunmayın patlayabilir dedi. Sonrada kalabalığı malzemelerinin yanında uzaklaştırmaya çalışarak oradakileri sakinleştirmeye çalıştı.

 

Ancak herkesten bir ses çıkıyordu. Muhtar Duman sadece” Mühimmatlar burada bulundu. Her şey ortadadır. Kim yapmışsa bir terördir. Nefretle kınıyorum. Her şey ortadadır başka diyeceğim yok” dedi. Daha sonra da malzemelerin içinde bulunduğu çantanın etrafındaki vatandaşların dağılmalarını sağladı. Burada ilk görüntüleri çeken biz olduk. Çektiğimiz ilk görüntüler tam Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandırdı.

 

Herkes bu görüntüleri konuşmaya başladı. Vatandaşı sakinleştiren bizleri olası bazı kişilerin saldırısında kurtaran, olay yerinden 20 metre mesafede bulunan mühimmat dolusu çantaya kimseyi yanaştırmayan ve insanlık görevini yerine getirerek, taktir edilmesi gereken muhtar Arif Duman, maalesef Star TV Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vurul tarafından çekilen görüntüler üzerinde yorumlar yapılarak kendisinin hedef seçilmesi gazetecilik ilkelerine aykırıdır.

 

 Muhtarın örnek davranışı yetkililer tarafından taktirle karşılanması gerekirken, kendisini Star TV Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vurul’ın tarafından yapılan yorumlar ise kesinlikle asılsızdır. Bizleri canlı yayına davet etsinler veya görüntüleri iyi izlesinler muhtar Duman sadece orada insanlık görevini yaptığı için kendisi hedef haline getirilmiştir. Bir gazeteci olarak muhtarın gerek savcılığa vereceği ifadelerde gerekse canlı yayınlara katılması halinde her zaman yayındayız.  Muhtar Duman hakkında asılsız yorumlar yaparak onu hedef haline getiren Star TV Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vurul özür dilemeye davet ediyoruz. Aksi taktirde bir gazeteci olarak her ikisinin hakkında 500 bin TL tazminat davası açacağımı burada belirtmek istiyorum.

 

 MUHTARIN EVİNE GÖZETLİYORLAR

 Yapılan asılsız yayınlar üzerine ise özel hareket ve Jandarma ekiplerinin muhtarın evini sormaları ise manidardır. Evini terk etmek zorunda kalan muhtar Duman olayının Star TV Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vuru’ın yayınlarını düzelterek muhtarın evine dönmesini sağlaması çağrıda bulunuyoruz.

  

 VATANDAŞLAR MUHTAR FEDAKARLIK YAPTI

 Olay yerindeki bazı vatandaşlar ise, olayın başından sonuna kadar olay çıkartmak isteyenleri ve askerleri taşlayan grupları sakinleştirdiğini belirterek, fedakarlık yaparken kendisinin hedef seçildiğini söylediler.

 

MUHTAR DUMAN MÜHİMMATLARI BİR SİZ GÖRÜNTÜLEDİNİZ

Telefonla görüşlerini aldığımız muhtar Arif Duman ise,”Olay yerine ilk siz geldiniz. Malzemelere dokunmak isteyenleri sizin yanınızda uzaklaştırdım. Sadece söylediğim her şey ortadadır başka söze gerek yok. Kim yapmışsa bu bir terördir. Nefretle kınıyorum dedim. Ondan sonra da kalabalığı çantaların yanından uzaklaştırdım. Orada çıkan arbedede askere taş atanları önledim. Savcıya yardımcı oldum. Ancak Star TV Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural görüntüler üzerinde yorum yaparak beni hedef seçmişledir. O yayınlardan sonda evime gidemiyorum. Evimin etrafında özel harekat, zırhlı araçlar ve askeriye dolaşıyor. İnsanlık görevimi yapıp olası provokasyonları önlememe rağmen beni hedef seçmişlerdir. Can güvenliğim olmadığı için evime gidemiyorum. Benden özür dilesinler yoksa kendileri hakkında tazminat davası ve şeref davası açacağım” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber toplam 5991 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Gür ailesinden taziye teşekkür mesajı24 Nisan 2024 Çarşamba 13:24
  • Korkmaz ailesinin acı günü!22 Nisan 2024 Pazartesi 00:14
  • Özdemir ailesinden taziye teşekkür mesajı19 Nisan 2024 Cuma 13:38
  • AHMET ONAY-MUSA ÇİFTÇİ!18 Nisan 2024 Perşembe 14:19
  • Ahmet Onay'ı binler uğurladı13 Nisan 2024 Cumartesi 22:56
  • Başkan Kaya," Acılı aileleri yalnız bırakmıyor"12 Nisan 2024 Cuma 10:59
  • Başkan Kaya "Üzüm ailesini taziyesine katıldı"11 Nisan 2024 Perşembe 16:18
  • Çiftçi ailesinden taziye teşekkür mesajı04 Nisan 2024 Perşembe 03:01
  • Seçimi kurayla kaybetti, kalp krizinden vefat etti01 Nisan 2024 Pazartesi 01:21
  • Çiftçi ailesinin acı günü!30 Mart 2024 Cumartesi 19:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim