• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

ÖYAPÇ Yardım programı hayata geçirildi

ÖYAPÇ Yardım programı hayata geçirildi
Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan merkezi ödemeler kapsamında Fon Kurulu’nun 2015/2 sayılı kararı gereği Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğu (ÖYAÇ) yardım programının hayata geçirildiği belirtildi.

Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan merkezi ödemeler kapsamında Fon Kurulu’nun 2015/2 sayılı kararı gereği Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğu (ÖYAÇ) yardım program hayata gecirildi

Valilik resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İlimizde bulunan ve şartları taşıyan öksüz, yetim ve asker çocuğu olan ailelerin vakfımız başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Başvurular 07.05.2015 tarihi itibariyle başlandığı belirtildi" denildi.

 Öksüz Yetim Yardım Programından Yararlanma Şartları hakkında bilginin yer aldığı açıklamada, "18 yaşını doldurmamış olması, annesi, babası veya her ikisinin de vefat etmiş olması, bekar olması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen sosyal ve ekonomik destekten faydalanmaması. Kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunmaması. Diğer kurum ve kuruluşlarda, yetim veya öksüz olmaktan dolayı benzeri yardımlardan faydalanmaması. Asker çocuğu yardım programı kapsamında fayda sahibi olmaması. Evde bakım yardımından faydalanmaması. 2022 sayılı kanun kapsamında aylık almaması” denildi.

HAK SAHİBİNİN YARDIM PROGRAMINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
Açıklamanın devamında ise, "Fayda sahibi çocukla birlikte aynı hanede ikamet etmesi, ikamet ettiği hanede sosyal güvenceli kişinin bulunmaması. Evde bakım yardımından faydalanmaması.Fakir ve muhtaç durumda olması. 18 yaşını doldurmamış olması. Babasının askerde olması.

Bekar olması. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen sosyal ve ekonomik destekten faydalanmaması. Kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunmaması, Diğer kurum ve kuruluşlarda, babasının askerde olması nedeniyle, benzeri yardımlardan faydalanmaması, Öksüz/Yetim yardım programı kapsamında fayda sahibi olmamamsı, Evde bakım yardımından faydalanmaması. 2022 sayılı kanun kapsamında aylık almaması” denildi.

HAK SAHİBİNİN YARDIM PROGRAMINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
Açıklamanın sonunda ise, "Fayda sahibi çocukla birlikte aynı hanede ikamet etmesi. Sosyal güvenceli olmaması. Evde bakım yardımından faydalanmaması. Fakir ve muhtaç durumda olması. Muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım programından asker eşi olarak faydalanması” ifadelerine yer verildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4681 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim