• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

ÖZBEK: MECLİSTE KONUŞTU

ÖZBEK: MECLİSTE KONUŞTU
Hakkari Milletvekili Özbek, 23 Nisan'da polisin Seyfi Turan'a uyguladığı şiddeti mecliste dile getirdi. Konuşma Hakkari Güvener radyoda da canlı olarak verildi.

Ak Parti Hakkâri Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, 23 Nisan da Hakkâri de DTP!ye yönelik gözaltıları kınamak için yaşanan olaylarda polisin Seyfi Turan a uyguladığı şiddeti mecliste gündem dışı söz alarak değerlendirdi.

"OLANLAR KABUL EDİLİR DEĞİL"

Polisin tutumunun insanlık dışı olduğunu vurgulayan Özbek, “Dünyada sadece Türkiye de kutlanan, Atatürk ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı nda bir güvenlik görevlisinin 12–13 yaşlarındaki Seyfi Turan adlı çocuğa uyguladığı şiddeti hepimiz ibretle izledik. Ülkemiz adına bu hiç hoş olmayan görüntüler, hepimizi derinden yaralamıştır. Polisin o anda yaptığı bu müdahaleyi insanlık dışı bulduğumu belirtmek istiyorum. Tabi ki görevlerini layıkıyla yapan güvenlik görevlilerini de takdirle karşılıyorum. Hepimiz insanız yanlışlar yapabiliriz. Ama bir işi yaparken empati kurabilmeli, kendimizi karşımızdakinin yerine koyabilmeliyiz. Bu gibi olaylar, hepimizi derinden üzen ve Emniyet teşkilatının imajını zedeleyen olaylardır. Hepimiz büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeli ve asla Hukuk dışına çıkmamalıyız. Özellikle bu konuda ailelere de çok büyük görevler düşmektedir. Çocuklarını eğitime ve kendilerini geliştirecek alanlara yönlendirmelidirler. Yaşanan bu olaylar, bölgede gerginliğin artmasına ve çatışma ortamının oluşmasına neden olmaktadır. Tabi ki, bölgede meydana gelen huzursuzluğun en büyük sıkıntısını biz Bölge Milletvekilleri çekmekteyiz. Sürekli Hakkari li hemşerilerimle iç içe yaşayan biri olarak, yaşanan bu olayların acısını yüreğimde hissediyorum.”şeklinde konuştu.

"HAKKARİ ÇOK İHMAL EDİLDİ"

Hakkâri nin geçmiş dönemlerde ihmal edildiğini belirten Özbek, "Hakkârililer çok acı çektiler. Sorunlar, istekler birbirini dinleyerek, anlamaya çalışılarak değil kavgayla, şiddetle halledilmeye çalışıldı. Halkın sorunları ve istekleri ciddiyetle ele alınmadı.Yıllarca bölgede görev yapan bir kısım yetkililer, önyargılı davranarak yanlışlar yaptılar. Bölge insanını kucaklayamadılar. Devletin şefkat elini bölgeye ulaştırmadılar. Kendi insanlarına yabancı kaldılar. Ama bugün, meydana gelen olaylarda, Sayın Vali nin sağduyulu yaklaşımını ve yerinde müdahalesini takdirle karşılıyorum. 25 yıldır bölgede cereyan eden olayların yıkımını, bizzat kendi ailesinde, maddi manevi ve can kaybıyla yaşamış biri olarak konuşuyorum. Şimdi sorunlarımızı, konuşarak, birbirimizi dinleyerek ve anlayarak çözüme ulaştırma zamanıdır. Artık acılarımızı dindirme zamanıdır. Dilimiz, dinimiz, rengimiz, görüşlerimiz farklı olabilir; ama kardeşçe de yaşayabiliriz."dedi.

"HİÇ BİR ANNE AĞLAMASIN"

Bölgede yaşanan olaylara dikkat çeken Özbek, "Bu ülkede anneler çok acı çekti. Anneler çok gözyaşı döktü. Şehitlerimizin anneleri de, dağdaki insanlarımızın anneleri de… Çünkü annelerin yüreği birdir. Unutmayınız ki; Hiç kimse bilmez, yüreği yanan annenin derdini, yüreği yanan anneden başka. Dünyada şu an yükselen değer, dinleme anlama yöntemidir. Dünya bir değişim yaşamaktadır. Artık sorunlarla yüzleşiliyor. Çözüm için karşılıklı görüşme birbirini dinleme anlama ve sorunu birlikte çözme yöntemleri uygulanıyor. Ülkemizde de çok şey değişti. Anlayışlar değişti, yaklaşımlar değişti. Artık acılarımızı ortak yaşıyoruz. Bunları beraber çözeceğiz. Burada her görüşü, her kesimi temsil eden insanlarız. Bunu burada bu yüce mecliste hep beraber çözebiliriz. Biz de değişen dünya şartlarına ayak uydurmak zorundayız. Ülkemizde yaşanan acıların yaşanmaması, barış, kardeşlik zemininin hazırlanması ve hiçbir annenin yüreğinin yanmaması için bir araya gelip konuşmalıyız, Hepimiz huzurun tarafı olmalıyız. Gerginlikler yaratmamalı ve gerginliklerden medet ummamalıyız. Artık dünyada sınırlar ortadan kalkarken gelin, biz yeni sınırlar çizmeyelim. Herkesin birbirini olduğu gibi kabul ettiği, huzur ve barış içinde bir ülke, İnsanlarının mutlu ve kardeşçe yaşadığı bir Türkiye yaratmak için çaba harcayalım."dedi.

Öte yandan aynı konu ile ilgili gündem dışı söz alan DTP Muş milletvekili Sırrı Sakık ise Adana, Diyarbakır ve bir çok yerde çocuklara büyük cezalar verildiğini belirterek, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Başbakan Dovosta Filistin çocukları için konuşuyorda. 23 Nisan da Seyfi Turan a uygulanan şiddet konusunda suskunluğunu koruyor. Kuran-ı Kerim de çocuklara zulum yapmak varmıdır. Turan ın yerinde başörtüsü için mücadele eden çocuklar olsaydı aynı tavrı sergilermiydiniz. siyaset sorunları çözme sanatıdır. gelin bu sorunları birlikte çözelim." şeklinde konuştu.(hakkarihabertv.com)

 

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim