• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Özel poliklinik olmayan tek il Hakkari!

Özel poliklinik olmayan tek il Hakkari!
Hakkarili vatandaşlar Hakkari Devlet Hastanesinin 80 bin nüfuslu Hakkari’nin tedavi ihtiyacını karşılamayacağını belirterek özel hastane veya özel poliklinik talebinde bulundular.

 Bir süre önce Hakkari’de 3 ayrı özel polikliniğin açılmasıyla birlikte Devlet Hastanesi'nin yükü hafiflerken, yüzlerce hasta ise çevre illere sevk edilmekten kurtulmanın mutluluğunu yaşamıştı.

 Ancak özel poliklinikler 3 yıl aradan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından bazı eksikliklerden dolayı kapatılmıştı. Türkiye genelinde özel poliklinikleri olmayan tek il olan Hakkari artık bölgenin ihtiyacını karşılayacak özel poliklinik veya bir özel hastanenin açılmasını istiyor.

Hakkarili vatandaşlardan Adem Berk, Halil Taş, Ahmet Yakın özel poliklinik bulunmayan illerin başında Hakkari geldiğini ifade ettiler.

Batı illerinin ilçelerinde dahi özel polikliniklerin bulunduğunu belirten vatandaşlar iş adamlarına seslenerek Hakkari’de özel poliklinik açması  çağrısında bulundular.

Vatandaşlar,”Yaklaşık 3 yıl önce İran'a tedavi olmaya gidenlerin sayısında oldukça artışlar vardı. Van'a sevkler ise aynı durumdaydı. Hep doktor istedik.

Gönderilen doktorlar da istifa edip ilimize gelmedi. İki ülkeye komşu olan yöre halkı çok çileler çekti, şimdi ise sağlık alanında devrim yapmaya hazırlanıyor. İnşallah açılacak özel tıp merkezlerine doktorlar gelir de insanlarımız yollarda ölmez. Tek temelimiz hastaların yollarda ölmemesidir”

3 YIL ÖNCESİNDE 3 ÖZEL POLİKLİNİK VARDI
3 yıl öncesinde ilde 3 ayrı özel polikliniğin hizmete girmesiyle birlikte hastane yükü hafiflendiği gibi il dışı sevklerde büyük azalmaların yaşandığını ifade eden Vatandaşlar,” İlimizde var olan özel poliklinikler sayesinde bir zamanlar tedavi için gittiğimiz iller bu defa tersi onlar tedavi olmak için ilimize geliyorlardı.

Şimdilerde ise işleyiş tam tersine dönmeye başladı. Hakkari Devlet hastanesinde hasta yoğunluğu yaşanıyor. Bazen de değişik branşlarda doktor sıkıntısı yaşanıyor.

Dolayısıyla hastalar eskisi gibi il dışına gitmek zorunda kalıyor. Hastanenin yükünü hafifletmek için mutlak suretli Hakkari’de özel poliklinik veya özel bir hastanenin açılmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve iş adamlarından talebimiz budur” şeklinde konuştular.

 SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ GELEN TALEP YOK
 Hakkari İl Sağlık Müdürü Müdürlüğü yetkilileri ise, özel hastane veya özel poliklinikler açılması başvurusu için kendilerine hiçbir talebin gelmediğini belirttiler.

Yetkililer,”Özel sağlık poliklinik açmak isteyen müteşebbisçiler Sağlık bakanlığına talepte bulunmaları lazım. Bakanlıkta ihtiyaca göre yılda bir defa belirleme yapılır.

Uygun görüldüğü takdirde açılır. Ancak özel poliklinik veya özel hastane için bize gelen ne bir talep yok. Eğer böyle bir talep varsa bakanlık tarafından değerlendirmeye alınır ve vereceği kararla açılır” şeklinde konuştular. Feyzullah Taş/İHA
 

Bu haber toplam 4384 defa okunmuştur
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim