• BIST 10162.17
  • Altın 2468.905
  • Dolar 32.1943
  • Euro 35.068
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Özgür Yaşar toprağa verildi

Özgür Yaşar toprağa verildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’li Cengiz Özek’in cenaze töreninde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Özgür Taşar toprağa verildi.

Erkan Çapraz-Musa Düzenci  Van’da yapılan otopsinin ardından bugün Hakkari’nin Yüksekova ilçesine getirilen Taşar’ın cenazesi, Eski Kışla Mahallesi’nde kılınan namazın ardından aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt’un da bulunduğu çok sayıda kişi tarafından Akalın Mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Taşar’ın yakınları, cenazenin toprağa verilmesi sırasında sinir krizleri geçirdi. Cenaze töreni sırasında bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Yüksekova’da 2 günde 2 kişinin toprağa verildiğini belirterek, “2 gündür Yüksekova halkı büyük bir gerilim ve acı yaşıyor.

ozgur-yasar.20120607173827.jpgÖzgür yoldaşımız katledildiği saatten bu yana birileri suçu üstünden atmak için adres ve fail aramaya başladı. Ne gerek var ki böyle bir şeye? Başından beri zaten biliyoruz. Biz Kürtlerin senaryosu belli. Ölürüz, kara toprağa gireriz, ardından da biz kendimizi vurmuş oluruz. Bu senaryo baştan beri bellidir. Faili mi merak ediyorlar? Faili açıktır. Fail Ankara’da. Fail karar vericilerdir. Fail Kürt halkına ölümü reva görenlerdir. Fail savaş ve şiddet politikalarında ısrar edenlerdir. Fail hükümettir ve bu hükümetin başıdır. Bu gençlerin katilleri Ankara’da oturuyor. Dün Diyarbakır’da ve Yüksekova’da gençlerin cenazeleri toprağa verilirken eş zamanlı olarak saldırılar gerçekleşiyor” dedi.

 “ANKARA’DA UMUT OLABİLECEK BİR GÖRÜŞME YAPILIRKEN ÖZGÜR VURULDU”
Ankara’da umut kıpırtısı olabilecek bir görüşmenin açıklamasının yapıldığı saatte Özgür Taşar’ın öldürülmesinin dikkat çekici olduğunu belirten Kurt, “Cenazesi daha morgdayken Van’da bir operasyonun daha startı verildi.

Bütün belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il yöneticilerimiz topyekün gözaltına alındı. Bu resimleri birleştirip bu tabloyu birlikte okuyun. Bu gençlerin katillerini görmüş olacaksınız. Van operasyonuna karar verenler, talimat verenler bu gençlerin de katilleridir. Yüksekova halkının, Kürt halkının bu gençlerden dolayı acısını hafifletecek söz bulmakta zorlanıyoruz.

Dün de burada ifade ettim. Burası sözün bittiği yerdir. Kürtlere sadece ve sadece ölümü reva görenler, 'En iyi Kürt, ölü Kürt’tür' diyenler, gün gelecek devran dönecek, bu halka hesap vermek durumunda kalacaklardır.

Tekrar Yüksekova halkının başı sağ olsun. Yüksekova halkının bu onurlu sahiplenişi ailenin de yüreğine bir nebze de olsa su serpmiştir. Özgür hepimizin kardeşiydi. Hepimizden bir parça aldılar. Unutmayın, bizi mezarlıklara hapsetmek istiyorlar, bize yaşamı dar etmek istiyorlar. Biz cenazemize sahip çıktığımız gibi yaşama da dört elle sarılacağız. Taziyemiz devam ederken sizlerden ricam yaşamı da sürdürülebilir kılın. Onlara inat, yaşama da dört elle sarılın” ifadelerini kullandı.

CENAZE TÖRENİ SONRASI GERGİNLİK ÇIKTI
Cenaze töreninin ardından bir grup gösterici Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelerek yola barikat kurdu. Güvenlik güçleri gösterici gruba gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahalede bulundu. Eczane ve fırınların dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu ilçede gerginlik sürüyor.

ozgur-yasar-1.jpg

ozgur-yasar-2.jpg

ozgur-yasar-3.jpg

ozgur-yasar-4.jpg

ozgur-yasar-5.jpg

ozgur-yasar-6.jpg


 

Bu haber toplam 5430 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim