• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Pergola Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Pergola Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
Pergola ve raylı tente günümüzde en çok kullanılan gölgelendirme sistemleri arasında yer alır.

Pergola ve raylı tente günümüzde en çok kullanılan gölgelendirme sistemleri arasında yer alır. Sektörünün lider ismi Tente Branda pergola ve raylı tente modelleri ile farklı kullanım alanlarının özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun çözümler sunar. Siz de kaliteli çözümlere ekonomik fiyatlarla ulaşmak için vakit geçirmeden Tente Branda ile iletişime geçin.

Pergola tipik olarak veranda üzerinde gölgeli bir yürüyüş yolu ya da korunaklı bir alan oluşturmak için direklerden ve kirişilerden inşa edilen bir yapıdır. Genellikle bir binanın uzantısı olarak kullanılsalar da genel kullanım amaçları, bahçede ya da dış mekanda bir odak noktası sağlamaktır.  Pek çok kişi tarafından çardakla karıştırılan pergola modelleri daha açık bir yapıya sahipken, çardak modelleri genellikle bağımsızdır, kemerli bir çatı ile görülür ve tipik olarak bir kapı kullanılır.

Tarihsel olarak taş, tuğla ve ahşap malzemelerden üretilmiş pergolalar; yapıların dış duvarlardan çıkıntı yaptığı ve sütun ya da sütunlarla desteklendiği Roma döneminden bu yana bahçelerde karşımıza çıkmaktadır. İtalyan Rönesansında mimarlar Roma İmparatorluğunun villalarını taklit etmek için pergolalardan yararlanmıştır.

Pergola Ne İçin Kullanılır?

Pergola, kullanıldığı alanda güneşi tamamen engellemek için değil, havanın serbestçe dolaşmasına izin verirken doğrudan gelen güneş ışınlarından koruma sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Kirişli çatı yapısı sayesinde pergola yalnızca kısmi gölge sağlarken, üst kısmında bitki yetiştirilebilir ya da güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde gölgelik alanlar oluşturmak için bambular eklenebilir. İsteğe bağlı olarak daha kapalı bir alan yaratmak için pergolaların yan kısımlarına tül perde, kafes ya da çit panelleri eklenebilir.

Bazen binaların yan tarafına konumlandırılan bir tente türü olarak kullanılan pergola modelleri, güneş ışınlarının pencerelerden içeri girmesini önleyerek yaz aylarında evin iç sıcaklığının artmasına karşı koruma sağlar.

Sıcak günlerde, açık havada kurulmuş sofraların başında aile ve arkadaşlarla vakit geçirmekten daha keyifli ne olabilir ki? Ancak özellikle güneş ışınlarının yoğun olduğu zamanlarda korunaklı ve gölgelik alanlara ihtiyaç duyulur. Şık ve konforlu bir pergolanın altında konforlu ve güvenli şekilde oturmak, yemek yemek ve keyifli bir ortam oluşturmak mümkündür. Ayrıca ortam dekorasyonuyla uyumlu ve estetik açıdan iyi görünen bir pergola, açık havada yenilen basit bir yemeği dahi benzersiz bir ambiyansla çevreleyebilir.

Yaşam Alanlarınızın Konforunu Artıracak Çözümler Tente Branda’da

Pergola modelleri konforlu ve korunaklı bölmeler oluşturmak için bahçelerin farklı yerlerinde kullanılabilir. İsterseniz pergolanıza çeşitli bitkilerin büyümesine yardımcı olacak teller ekleyebilir, gölgelik alanlar ve ekstra mahremiyet elde edebilirsiniz.

Pergola modelleri bahçelerde farklı temalar, oturma ve yemek alanları oluşturmak için ya da farklı fonksiyonel nedenlerle kullanılabilir. Pergola kullanım amacını belirlemek, aynı zamanda seçilen pergolayı ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamak üzere özelleştirebilmek anlamına gelir. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu; çürümeyecek, paslanmayacak ve uzun kullanım ömrü sunacak kaliteli modeller arasından seçim yapılması olmalıdır.

Pergola İle Evinizin Değerini Artırın

Bahçenize bir pergola eklemenin evinizin değerini artıracağını biliyor musunuz? Bu süreçte etkili olan pek çok faktör vardır ve bunların başında evin konumu gelir. Yıl boyu açık havada daha fazla zaman geçirme imkanı bulunan sıcak bir iklimde kullanılan pergola, kışları uzun ve sert geçen bölgelerdeki bir eve göre daha fazla değer katar. Bol güneşli ve kuru havaya sahip iklimlerin hakim olduğu bölgelerdeki evler pergola kullanımı için ideal yerlerdir. Bu nedenle bu koşullara sahip evlerde pergolalar son derece değerli eklentiler haline gelirler.

Pergolaların evlere kattığı değeri büyük ölçüde etkileyen diğer bir faktör ise tercih edilen pergolanın boyutudur. Daha büyük boyutlu pergola modelleri, daha fazla gölge ve alan sağlar. Ev sahipleri açısından daha çekici hale gelir. Temel olarak bir pergolanın boyutu arttıkça, evin değerinin de artması olağandır.

Pergolalar temele sağlam bir şekilde sabitlenmezse, kuvvetli rüzgarlar ve kötü hava koşulları nedeniyle savrulması ve çeşitli hasarlara neden olması mümkündür. Temeli olmayan bir pergola, farklı hasarlara yol açarak ek maliyetler doğurabilir. Bu nedenle sağlam ve dayanıklı bir pergolaya, buna sahip olmak için de alanında uzman ve deneyimli profesyonellerden hizmet almaya ihtiyaç duyulur.

Bu sayede sağlam ve kaliteli pergola modelleri arasından kullanım alanının özelliklerine ve ihtiyaçlara uygun seçim yapılabilir. Kullanım alanının dekorasyonunu tamamlayacak şık ve estetik görünümlü pergolaları konforlu ve güvenli bir şekilde kullanma imkanı elde edilebilir.

Pergola modelleri yalnızca bağımsız yapılar olarak düşünülmemelidir. Evlere ya da diğer dış mekan binalarına takılarak pergola kullanımının tercih edilmesi mümkündür. Evlerin yan tarafına pergola monte edilmesinin, evlerin ya da diğer binaların içini karartabileceği konusunda endişeler olabilir. Pergola gölge sağladığı için takıldığı taraftan gelen güneş ışığı miktarını azaltabilse de bu yapının içini karartmaz. Aksine evin iç sıcaklığının uygun bir derecede tutulması ve klima kullanımının buna bağlı olarak enerji tüketiminin azaltması mümkün olur.

Bu haber toplam 1045 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim