• BIST 10088.59
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Peygamber sevgisi izdihama neden oldu

Peygamber sevgisi izdihama neden oldu
Hakkari İl Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla düzenlenen konferansa kadınlar büyük ilgi gösterdi.

 (Haberin Videosunu TV'i penceresinde izleyebilirsiniz)

Haber: Feyzullah Taş- İl Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Hakkarili kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Yer bulamadıkları için geri dönen kadınlar ise Türkçe ve Kürtçe olarak organizeyi yapanlara tepki göstererek programın daha büyük salonda yapmaları gerektiğini söylediler. Yer bulamayan birçok kadın ise kapı aralığında programı izlemeye çalıştılar. İçeriye girmeyi başaranlardan bazıları ise yerde oturarak konferansı takip etti.

fotogaleri-yazisi.jpg

Konuşmalar yapıldığı sırada içeri giren ve kendisine yer verilmesini isteyen bir bayan ise herkesi şaşırttı. 'Bana yer verin' diye bağıran kadına kürsüde konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Esma Sayan, kendi yerini göstererek oturmasını istedi. Yrd. Doç. Dr. Sayan, “İşte Peygamber sevgisi budur” dedi. Salona ulaştığı için heyecanlanan kadın uzun süre kendine gelemedi. Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak yanındakilere 'Şükürler olsun içeri girmeyi başardım' demesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Kadınlara İl Müftülüğü tarafından Hz. Muhammed (S.A.V.)'ın hayatının anlatıldı kitap ile Hadis Kartelası dağıtıldı. Kur'an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan program ilahilerle devam etti. Daha sonra Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dil Kültürü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esma Sayan “Hz. Peygamber ve kardeşlik hukuku' hakkında detaylı bilgiler verdi. Değişik okullardan gelen kız öğrenciler ise güzel sesleri ile Türkçe olan 'Nerede Muhammed Mustafa' adlı ilahiyi Kürtçe 'Kani Muhammet Mustafa' şeklinde okudular.

Yöresel kıyafetleri bir kadının Kürtçe kaside okuması ise salondakilerden büyük alkış aldı. Hakkari İl Müftülüğü Kuran Kursları Müdürü Abdullah Akdoğan, kısa bir konuşma yaparak konferansa ilgi gösteren herkese teşekkür ederek daha sonra da konferansa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dil Kültürü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Esma Sayan’ a bir plaket verdi. Konferans okunan duaların ardında son buldu.

 

Bu haber toplam 4247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim