• BIST 10273.15
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

PKK kimse oyuna gelmesin dedi

PKK kimse oyuna gelmesin dedi
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Yüksekova’da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “kaygı uyandırıcı” ve “kirli bir tezgah” olarak değerlendirdi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 5 Mayıs günü bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu. KCK, seçimler öncesi “çeşitli güçlerin tehlikeli planlar sahneye sürmek istediğine” dikkat çekti.

TEHLİKELİ PLANLAR

KCK’nin açıklaması şöyle: “Seçimlere bir ay gibi bir süre kalırken, çeşitli güçlerin tehlikeli planları sahneye sürmek istediği görülmektedir. Kürt halkına, demokratik Kürt siyasetine ve özgürlük hareketine yönelik sinsi oyunlar tezgahlanmak istenmektedir. Bilindiği gibi Kürt halkının demokratik siyasal mücadelesinde yurtsever Gever halkımızın çok önemli bir rolü ve yeri vardır. Kürt halkının özgürlük mücadelesinde Gever’deki halkımızın demokratik direnişinin öncü konumu herkesin dikkatini çekmiştir. Burada halkımız her zamanki gibi demokratik tepkilerini ortaya koyarken, bilinmeyen bir sebeple silah sıkılmış ve bir can kaybı yaşanmıştır. Şuan itibariyle olayın oluş biçimi ve nedenleri hakkında detaylı bilgimiz olmamakla birlikte burada bir provokasyon girişiminin sahnelendiği kesindir. Kaygı uyandırıcı, endişe verici bu olay, kirli güçlerin bir tezgahı olup Hareket olarak asla bizim tasvip etmeyeceğimiz bir durumdur.

MUSTAZAF DERNEĞİ OLAYI

Kürt özgürlük hareketi olarak, Mustazaf Derneği ve çevresiyle karşılıklı olarak şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşanmamasına özen gösterilmiştir. Bizim bu çevreyle kesinlikle şiddete dayalı sorun yaratacak bir yaklaşımımız olamaz ve bu tür davranışları biz kabul edemeyiz. Böylesine kritik, hassas bir süreçte ve hem de seçim arifesinde gelişen bu olaylar kendiliğinden olmayıp bazı güçlerin bilinçli olarak tertipleyip tahrik ettiklerini düşünmekteyiz. Böyle bir olayın yaşanmasına neden olanları açığa çıkarmak, yaşanan oyunları bozmak ve sonuçsuz bırakmak için herkesin son derece dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir.

“DERNEĞE YÖNELİK BİR KARARIMIZ YOK”

Özellikle giderek Kürt ulusal demokratik birliğinin geliştiği değişik Kürt çevreleriyle yakınlaşma ve ortaklaşmanın yaşandığı böyle bir dönemde sanki Kürtler arası bir çatışma varmış gibi bir hava yaratmak isteyenleri boşa çıkarmak önemli olacaktır. Bu açıdan biz özellikle tüm halkımızın, kamuoyunun ve de Mustazaf Derneği çevresinin şunu bilmesinde yarar görüyoruz. Bizim bu çevreye dönük herhangi bir yönelim yapma kararımız olmadığı gibi bu tür girişimleri de yanlış ve tehlikeli buluyoruz. Çünkü bu tür girişimler Kürt halkına ve özgürlük davasına değil, Kürt halkına düşman olanların çıkarına hizmet edecektir. Bu nedenle biz tür olayların kesinlikle karşısındayız. Biz yaşanan bu olayı bu çerçevede ele alıp çözümlemek ve derinleşmesini önlemenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Aynı tutumun Mustazaf Derneği çevresi tarafından da geliştirilmesini beklemekteyiz.

AKP’nin çözümsüzlük, şiddet ve tasfiye politikalarının sonuçsuz kalması için Kürt toplumu görüş ve düşünceler ne olursa olsun her zamankinden daha fazla kendi içinde ulusal birliği, ortak ruhu ve tavrı geliştirmesi gereken bir dönemden geçmektedir. Bu ön görüyle tüm Kürt çevrelerini, halkımızı yaşanan bu gelişmeler karşısında duyarlı olmaya, sağduyu elden bırakmadan komplocu, provokatif güçlerin siyasetine hizmet etmeye açık durumlar yaratmayacak şekilde hassas, yapıcı ve çözümleyici olmaya çağırıyoruz.”
 

 

Bu haber toplam 3646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim