• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

POLİS SERT MÜDAHALEDE BULUNDU

POLİS SERT MÜDAHALEDE BULUNDU
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında olaylar çıktı.

Polisin aniden gaz bombası kullanması sonucu çok sayıda kadın biber gazından etkilendi. Bir vatandaşın başına ise biber gazının isabet etmesi sonucu yaralandı. Esnaflar kepenk kapatmak zorunda kaldı. Çarşı merkezine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis sert müdahallede bulundu.

 HAKKARİ– Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı tarafından Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada  öldürülen PKK mensuplarının cesetleri üzerinde yapılan tahribat ve artık kanın durması için operasyonlara son vermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

 

 Bulvar Caddesi üzerinde toplanan kalabalık burada BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkan Vekili Orhan Kaparan, İl Genel Meclis,  belediye meclisi üyeleri ve ildeki sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Burada yürüyüşe geçen kalabalık basın açıklamasının yapılacağı Belediye Başkanının önüne geçtiler. Burada bir açıklama yapan BDP İlçe Merkez Başkanı Kenan Kaya, yıllardır devletin Kürtlere karşı geliştirdiği kirli savaş yeni bir boyut kazandığını belirterek, bu kanın artık durması gerektiğini söyledi.

 

Kürtçe bir konuşma yapan BDP Hakkari İl Başkan Vekili Orhan Koparan ise, artık operasyonların durması gerektiğini belirterek, kanın dökülmemesi için herkesin barış sürecine destek vermesi gerektiğini belirtti.

 

BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani ise, Şemdinli ilçesi kırsalında çıkan çatışmada öldürülen 12 gelirle cesedinin üzerinde tahribatların yapıldığını, baş, el ve ayaklarının koparıldığını bu çirkefliğin dünyanın hiçbir yerinde yaşanmadığını söyledi.

 

 Yürüyüş sonrası  olayların çıkmaması için BDP görevlileri tarafından çarşı merkezinde adete etten duvar örüldü. Ancak bazı kişilerin bir banka şubesinin önüne bir molotof kokteyli atması sonucu polis zırhlı araçlar ve gaz bombası ile tüm kalabalığa müdahale edince olaylar büyüdü. Olaylar sırasında bir kişi atılan gaz bombasından dolayı kafasından yaralanırken, yürüyüşe katılan çok sayıda erkek ve kadın da biber gazından etkilenerek duvar diplerine düştü. Kadınlar bağırarak yeter artık biz kanın dökülmesini istemiyoruz taşta atmadık biz size ne yaptık bizi bu hale soktunuz şeklinde Kürtçe olarak tepkilerini dile getirdiler. Ancak polis gaz bombası kullanmaya devam edince olaylar büyüdü. Olaylar Hakkari'nin tüm mahallelerine yayıldı.

 

 

 

Bu haber toplam 3550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim