• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Polis yardım çadırında molotof aradı

Polis yardım çadırında molotof aradı
yaşamını yitiren 24 PKK'lı için yürüyüş yapmak isteyen BDP'li gruba polis izin vermezken, depremzedeler için toplanan yardım kolilerinde molotof olduğu ihbarı üzerine polis yardım kolileri arasında molotof aradı.

BDP Batman İl Başkanlığı, Hakkari'de yaşamını yitiren 24 PKK'lı için yürüyüş yapmak istedi. Aralarında BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan da bulunduğu bir grup belediye önünde toplandı. Bu sırada belediye binasının bahçesinde Van'daki depremzedeler için toplanan yardım kolilerinde molotof var ihbarı üzerine polis yardım kolileri arasında arama yaparken, ihbar nedeniyle AK Parti İl Başkanlığı'na kadar yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Yürüyüş izni çıkmayınca grup basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, "Çözümü devlet düşünmüyor, AK Parti düşünmüyorsa bizim ortaya çıkaracağımız direnişle onlara düşündürme zamanıdır" dedi. Cenazelerin nereye gittiğinin önemli olmadığını ifade eden Ata, "Bu gençlerin toprağa niye düştükleri üzerine düşünme zamanıdır. Devlet düşünmüyor, AK Parti düşünmüyorsa bizim ortaya çıkaracağımız direnişle onlara düşündürme zamanıdır.

Örgütlenerek yapacağız, haklı davamıza herkesi ortak ederek yapacağız, geçmişte nasıl bedel ödedikse canımızla malımızla bu günde bedel ödeyerek yapacağız. Yolumuz herkesin yürümeye cesaret edemeyeceği bir yoldur. Haklı davamız kimsenin bize ceza vererek sonuçlandıramayacağı bir davadır. Biz geçmişte yaşadığımız acılardan ders çıkardık, bugün siyasi iktidarın da bu dersi çıkarma zamanıdır. Bunun için yol ortadadır, denenmemiş tek yol müzakeredir" diye konuştu.

Devleti, siyasi iktidarı cesaret gösterip müzakere masasına oturmaya çağırdıklarını aktaran Ata, "Ölümleri durdurmanın, akan gözyaşını durdurmanın, dökülen kanı durdurmanın tek yolu ve yöntemi müzakereden geçiyor. Tek yolu ve yöntemi verilen sözlerin tutulmasından geçiyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan, BDP Batman İl Başkanlığı binasına operasyonları kınayan siyah bir bez ve bu bezin üzerine Hakkari'de yaşamını yitiren 24 PKK'lı için karanfil asıldı.
 

Bu haber toplam 2965 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim