• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

POLİSLER BENİ DARP ETTİ ŞİKAYETÇİYİM

POLİSLER BENİ DARP ETTİ ŞİKAYETÇİYİM
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin KCK operasyonu kapsamında evlere düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda bir vatandaşı darp ettiği iddia edildi.
DARP EDİLDİM ŞİKAYETÇİYİM

  • Bu Videoyu Web de paylaş
  •  

    Sinan Kaya (26) isimli vatandaşın evlerine baskın düzenlendiği sırada kendisini darp ettiği güvenlik güçleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak İnsan hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi'ne de başvurduğu belirtildi. İHD Hakkari Şubesi kendisine başvuran Sinan Kaya isimli genç ile ilgili bir basın açıklaması yaparak yaşanan olayı kınadı.

     

    İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari'de 2 gün önce emniyet güçleri tarafından değişik mahallelerde evlere baskın düzenlenerek 14'de yakın vatandaşın gözaltına alındığını söyledi. Yapılan ev baskınları sırasında Sinan Kaya isimli vatandaşın evinin de arandığını ve kardeşinin gözaltına alındığını belirten Akbulut, “Arama esnasında Sinan Kaya isimli vatandaşımız güvenlik güçleri tarafından darp edilmiştir. Kendisini hukuk dışı bir uygulama ile karşı karşıya kalmıştır. Bu anlamda kendisinin hem Cumhuriyet başsavcılığı'na hem de İnsan Hakları Derneğimize müracaatı olmuştur. Vücudunun değişik yerlerinde darp izleri bulunmakta olan Sinan Kaya'nın hastanede yapılan muayenesinde kendisine 3 günlük iş göremez raporu verilmiştir. Bir iki hafta önce İçişleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu bir açıklama var. Özellikle bundan sonra bölgenin hiçbir yerinde işkence ve kötü muamele olmayacağı yönünde bir açıklama yapılmıştır. Ancak ne yazık ki halen Hakkari ilimizde bu tür uygulamalar devam etmektedir. Biz İçişleri Bakanlığı'nın söylemlerinin havada kaldığına inanıyoruz. Bu anlamda İl Emniyet Müdürlüğü'nü sağduyuya davet ediyoruz. Bu uygulamayı yapan güvenlik mensubunun adli kamlara sevk edilmesini ve açığa çıkarılmasını istiyoruz. Biz bu uygulamaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu uygulamayla ilgili de gerekli mercilere de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

     

    SİNAN KAYA POLİS ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI

    Güvenlik güçleri tarafından darp edildiği iddia edilen Sinan Kaya ise,  gece saat 02.00 sıralarında Dağgöl mahallesinde bulunan evlerinin kapısının çalındığını ve uykudan uyandırıldıklarını belirterek, kapıyı açar açmaz kafalarına silah dayatıldığını ileri sürdü.

     

    Orantısız güç kullanıldığını ve kendisinin darp edildiğini iddia eden Kaya, “Evimizdeki eşyalar dağıtılarak arama yapıldı. Aile fertlerimizin tamamının kafasına silah dayandı. Sayın Başbakanımız her tarafta söylüyor. Çocuk da olsa kadın da olsa güvenlik güçlerimiz gerekeni yapacaktır diyor. Eğer gereken buysa biz kimliklerimizi bu devlete iade edelim. Uygulamanın bu şekil olması çok yanlıştır. Orantısız güç kullanıldı. Bununla ilgili 3 gün iş göremez raporumda var. Sorgusuz sualsiz bütün aile fertlerimiz yere yatırılarak kafalarına silah dayatıldı. Arama iznimiz var evi arayacağız diyebilirlerdi. Ancak kesinlikle böyle bir şey bize söylemediler. Devletin yaptığı tek şey orantısız güç kullanmak. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcı bey bana kesinlikle güvenlik güçleri böyle bir şey yapamaz dedi. Ama elimde iş göremez raporum var” şeklinde konuştu.

     Yaptığı konuşmanın ardında yüzündeki morluk ve vücudundaki darp izlerini gösteren Sinan Kaya, hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti.

     

     

     

     

     

    Bu haber toplam 4087 defa okunmuştur
    • Yorumlar 0
    • Facebook Yorumları 0
    YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim