• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Polonya ve İtalya’lı gençler Hakkari'de

Polonya ve İtalya’lı gençler Hakkari'de
Hakkâri Üniversitesi Projeler Birimi tarafından hazırlanan "Kültürlerin Hoşgörü Buluşması” adlı proje kapsamında Polonya ve İtalya’dan 13 genç Hakkâri’ye geldi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen gençlik programı kapsamında ve Avrupa komisyonundan sağlanan hibeyle Hakkari Üniversitesi tarafından yürütülen “Kültürlerin Hoşgörü Buluşması” projesi kapsamında İtalya ve Polonya’dan gelen gençler Hakkari’de bir araya geldi.

Hakkâri Üniversitesi tarafından hazırlanan “Kültürlerin Hoşgörü Buluşması” konulu proje dâhilinde İtalya ve Polonya’dan 13, Hakkâri Üniversitesi’nden ise 12 genç katılımcı bir araya gelerek kültürel bir köprü oluşturdular.

Yürütülen proje ile katılımcılar arasında hoşgörü, dayanışma, birbirine saygı temelli yakınlaşma sağlamak, diğer kültürlere ve insanlara yönelik önyargıları yıkmak, katılımcı ülke kültürlerini tanımak, o ülkelerde nasıl demokrasinin işlediğini, diğer ülke katılımcıları ile paylaşmak, demokrasiyi benimsemiş bireylerin demokrasiyi takdir etmesini sağlamak,

demokrasinin faydalarından bahsetmek demokratik toplumlarda adil seçimlerin önemini vurgulamak, katılımcı ülkelerdeki demokrasi kurumları ve belli başlı Avrupa Birliği kurumlarını tanıtmak, katılımcıları etkin birer vatandaş yapmak, katılımcıların sorumlu vatandaşlar olarak haklarına sahip çıkmalarını sağlayarak ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) tanıtmak ve onlara katılımı teşvik etmek olduğu belirtildi.

Hakkâri’de bir arya gelen gençler, Vali Necmettin Kalkan’ı da ziyaret ettiler. Valilik toplantı salonunda Vali Kalkan ile bir araya gelen gençler, bir süre sohbet ettiler. Vali Kalkan, gençlerle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek, ülkemizin ve Hakkari’nin bu tür projelere ihtiyaç duyduğunu, bununla birlikte gençler arasında kaynaşma ve tanıma olacağını, dış ülkelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıma fırsatlarının olacağını, bu çözüm süreci sırasında bunun daha da güzel olduğunu söyledi. Hakkarihabertv.com

polunya-1.jpg

 

Bu haber toplam 3676 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim