• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Refakatsiz çocuk sayısını açıkladı

Refakatsiz çocuk sayısını açıkladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 'refakatsiz kalan' çocuklardan 78'inin kuruluş bakımına alındığını, bunlardan 23'ünün kimliğinin henüz tespit edilemediğini söyledi.

Yanık, Maraş'taki temasları kapsamında, Afet Acil Sosyal Yardım (ASYA) bünyesinde kuruluş çalışmaları yapılan sosyal markette incelemelerde bulundu.

Derya Yanık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlıklarının deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdüğünü dile getirdi.

“Refakatsiz çocuk sayısı 1915”

Refakatsiz çocuklarla ilgili çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Yanık, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar Bakanlığımıza ulaşan refakatsiz çocuk sayısı 1915. Son zamanlarda bu sayıyı özellikle aynı tekrarladığımızı duyuyorsunuz. Bunun sebebi şu; depremin ilk zamanlarında belli bir süre Sağlık Bakanlığımız, Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile beraber refakatsiz olan çocukların tamamı bizim kayıtlarımıza girmekte ve sonrasında kimliklendirme ve ailelerine teslim süreçlerini biz takip etmekteydik.

Ancak yaklaşık bir aydır refakatsiz çocukların kimliklendirme işlemleri asayişi ilgilendirdiği için doğrudan doğruya Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız uhdesine geçti. Biz şu anda Bakanlığımızın kayıtlarına girmiş 1915 çocuğumuzun, halihazırda kimliği bilinmeyen yahut ailesine ulaşılması gereken kısmıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz."

Refakatsiz çocuklara ilişkin veriler

Bakıma ihtiyacı olan çocukların kurumlarına getirildiğini belirten Yanık, refakatsiz çocuklara ilişkin şu verileri aktardı:

"Şu ana kadar 1915 çocuğumuzdan ailesine teslim edilen çocuk sayısı 1783. Hastanede takibi yapılan çocuk sayısı 47. Hastanede tedavisi devam ederken vefat eden çocuk sayısı maalesef 7. Kuruluş bakımına alınan çocuğumuz 78.

Kuruluş bakımında olup da halihazırda kimliği henüz tespit edilememiş çocuk sayımız da 23. Bu çocuklarımızın dışında, bunlar hayatta olan çocuklarımız şükürler olsun, ailelerin aradığı çocuklar içerisinde 472 çocuğumuzun da vefat ettiği bilgisini paylaşmak isterim."

Bu haber toplam 940 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim