• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Rektör adayı Gürdal hedeflerini açıkladı

Rektör adayı Gürdal hedeflerini açıkladı
Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü için aday olan Prof. Dr. Osman Gürdal, basın mensupları ile bir araya gelerek neden aday olduğunu ve seçilirse Hakkari için neler yapacağını açıkladı.

Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Osman Gürdal, üniversiteyi kurmanın, geliştirmenin ve ileri götürmenin bir ekip ve takım çalışmasının marifetiyle olabileceğini belirtti. Tüm öğretim üye ve görevlileriyle beraber üniversiteyi yönetmeye talip olduğunu anlatan Gürdal, öğretim üye ve görevlilerinin tamamıyla birlikte bilim, kültür, sanat ve teknoloji üretmek, akademiyi geliştirmek amacıyla yola çıktığını ifade etti. Gürdal, "Üniversiteyi hem kendisiyle hem de Hakkari halkıyla barıştırmak ve kucaklaştırmak, ileriye beraberce taşımak istiyorum.

Üniversitenin kampüs sorununu akla ve teknolojiye uygun bir şekilde çözüme kavuşturmak istiyorum. Adalet, hukuk ve şeffaflıktan ayrılmayacağımı taahhüt ediyorum. Bu bağlamda ilgili ve yetkili kişilerle ve tüm paydaşlarla omuz omuza çalışmayı vaat ediyorum. Hakkari Üniversitesi'nin akranları arasında fiziksel, bilimsel ve modernlikte öne çıkmasını sağlamak istiyorum. Üniversitenin önce yörede, sonra bölge ve ülke sathında ve nihayet uluslararası platformlarda saygın bir konuma gelmesini sağlamak en öncelikli işlerim arasında olacaktır”

- HAKKARİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM

 Gürdal,” Organik tarım, hayvancılık, madencilik, enerji, turizm ve doğal konukseverlik gibi her türlü zenginliği barındırarak bir cennet olmaya aday bir şehir; fakat ihmal edilmiş ve henüz işlenmemiş harika bir coğrafya ve anlaşılmayı bekleyen güzel insanlar diyarı”

 

- NİÇİN HAKKARİ

 Niçin Hakkari’ye seçtiğine açıklık getiren Gürdal,”Hakkari Üniversitesi’nde bir dönem Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak görev yaptım. Hem Üniversiteyi, hem de şehri iyi tanımaktayım. İhmal edilmiş bu bölgede yapılması gereken hizmet ve çalışmaların çokluğunun bilincindeyim. Bu anlayış ve bilinç, Hakkâri Üniversitesi Rektörlüğüne aday olmamda, bende yahşi bir cazibe oluşturdu”

 

- PROJELERİM

Hakkari üniversitesi rektörü seçildiğinde yapacağı projeleri açıklayan Prof. Dr. Gürdal,” Üniversite ve Hakkari’yi birbiriyle bütünleştirerek, gelişmeyi kurumsal yapmanın gerektiğini düşünmekteyim. Hakkari Üniversitesi’ni şehrin STK’ları, sanayi ticaret ve iş hayatı ile diğer ilgili kurum kuruluşlarla diyalog halinde projelerle geliştirmeyi hedefledim. Yeri doldurulamayan akademisyenlerin yetişmesi için her şeyden önce insana saygı ekseninde, paylaşımcı, önyargısız, özlük haklarına saygılı, güvenli ve huzurlu bir yaşama ve araştırma imkanlarının sonuna kadar sunulduğu bir çalışma ortamı oluşturmak. Huzur, dostluk ve sıcak atmosferiyle içinde bulunduğu topluma ve değerlerine yatkın, saygılı, becerikli ve yetenekli insanların gelmesini sağlamak,

Kurumsal bir üniversite kimliği oluşturmak, Üniversite Kampüs’ünü aklın ve bilimin yönlendiriciliğinde tamamlamak, tüm bilim, eğitim ve öğretim kurumlarını sağlam kalıcı ve modern tesislere taşımak”

 

- CAZİP YAŞAM MEKANLARI YAPACAĞIZ

Gürdal,”Lojmanları acilen tamamlamak, kooperatifleşme veya muhtelif birliktelikler ile cazip yaşam mekanları ve sosyal-sportif alanlar oluşturmak. Hakkari Üniversitesi’nin yönlendirmesi ve danışmanlığında, sosyal sorumluluk duygularıyla bölgenin organik tarım, hayvancılık, madencilik, enerji ve turizm bölgesi haline getirilmesine bilimsel ve akademik olarak katkı sağlamak, İlin İran ve Irak sınırına komşu olmasını bir avantaj kabul ederek Türkçe dışında Kürtçe, Farsça, Arapça, İngilizce, Azerice ve Rusça gibi dillerin değişik şekillerde kullanıldığı, yerli ve yabancı öğrencilerin tercih ederek geldiği, çok dilli bilim, kültür ve sanatın üretildiği bir “bölge üniversitesi” oluşturmak”

 

TERMAL KAYNAKLARDAN YARALANACAĞIZ

 Gürdal,”Hakkari Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı yaptığım dönemde hayata geçirdiğim Sümbilim Zirvesi ve Baran Yetenek Avcıları Kulübü çalışmalarını devam ettirmek. Bu kapsamda rüzgâr ve güneş enerjisinden ve ayrıca termal kaynaklardan yararlanarak enerji üretmek, Üniversite olarak ilin çevresinde hayvancılık yapılabilecek yerlerin mayından arındırılması için bilimsel ve teknolojik çalışmalar yürütmek, ildeki ticari hayat ve turizmin canlandırılması için bilim ve akademinin ışığı altında her türlü önerileri ilgili kurumlara sunmak, Hakkâri İli ve çevresindeki doğal zenginliklerin saptanması için Üniversite olarak uygun bilimsel, teknik, sanayi ve mesleki projeler hazırlamak, Zap suyu kenarında sulama amaçlı ucuz ve yeni bir tekniği geliştirme çalışmalarını sürdürmek, Üniversite’de Hakkari kültürünü işleyen ve tanıtımına katkı yapacak eşyaların üretimini yapabilecek bölüm ve programlar açmak, Üniversitenin tüm çalışanlarının ve Hakkari Halkının da yararlanabileceği yeni ve modern sosyal mekânlar ve cazip yerleşim yerleri yapmak” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 3816 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Van 1 Mayıs “Emek bizim söz bizim” *01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:38
  • Hakkari ilçelerinde elektrik kesintisi olacak01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:46
  • Herkes "tavuk ve horoz almaya koştu"01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:22
  • 29 yıldır boş olan köylere geri dönüş hazırlığı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15
  • Zabıta ekibinden okul önünde plastik kasis01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:12
  • 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:40
  • Eş Başkanlardan 1 Mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:11
  • Dem Parti'den 1 mayıs mesajı01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:09
  • Başkan Özkan'dan 1 Mayıs işçi bayramı mesajı!01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:07
  • Eş Başkanlar çöp transfer merkezini denetledi30 Nisan 2024 Salı 19:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim