• BIST 10895.25
  • Altın 2506.967
  • Dolar 32.1861
  • Euro 34.95
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Rojava’ya yardım gönderildi

Rojava’ya yardım gönderildi
Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla Kuzey Kürdistan ile Türkiye’de toplanan 40 kamyon yardım, Şenyurt Sınır Kapısı üzerinden ulaştırılırken,

Amed’in bağlar ilçesinde kadın esnafların topladığı 2 kamyon yardım ise Rojava’ya gönderilmek üzere Nusaybin’e gönderildi.

Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de toplanan 40 kamyon yardım, Rojava'daki halka teslim edilmek üzere Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt Sınır Kapısı'na getirildi. Sınırda aralarında BDP PM üyesi Fesih Özel, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin bekleyişi devam ederken, yardımların AFAD ile Kızılay yetkililerine teslim edildi.

 Yardım kamyonları köpek yardımıyla didik didik arandı. Şırnak, Cizre, Suruç, Nusaybin, Mazıdağ, Kızıltepe, Hakkâri, Yüksekova, İskenderun, Van, Siirt, Adıyaman, İstanbul, Amed ve Almanya Süryani Federasyonu'ndan gelen erzakların sınır geçişinde taşımacılığı Kızıltepe Belediyesi işçileri üstlendi. Sabahın ilk ışıklarına kadar yük kamyonlarındaki malzeme sınırın diğer tarafında bulunan kamyonlara yüklendi.

KADIN ESNAFLARDAN 2 KAMYON YARDIM

Amed’de ise kadın esnaflar topladıkları 2 kamyon yardımı Nusaybin’e gönderdi.

BDP'li Bağlar Belediyesi'nin kadının sosyal, ekonomik ve kültürel hayata etkin katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği önemli projelerinden olan Jiyan Semt Pazarı'ndaki kadın esnaflar, Rojava için başlatılan destek kampanyasına topladıkları 2 kamyon yardımla destek verdi.  Kadınlar, yardımları Rojava'ya gönderilmek üzere Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne teslim etti. Bağlar Belediye Başkan Yardımcıları Osman Kaya ve Fecri Tayfur'un da aralarında olduğu belediye zabıta personelleri, yardımın kamyonlara taşınmasında yardımcı oldu.

Öte yandan Jiyan Semt Pazarı'ndaki kadın esnafı, kendi aralarında topladıkları yardımlara ilişkin bir açıklama yaptı. Esnaflardan Necla Ekin, Rojava'ya yapılan şiddeti kınadıklarını söyleyerek, çatışmalar nedeniyle Rojava halkının mağdur edildiğini belirtti.

Pazar esnafı olarak kendi aralarında topladıkları yardımları Rojava'ya göndermek için Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini dile getiren Ekin, "Rojava'ya yapılan baskı ve şiddeti kadınlar olarak lanetliyoruz. Bağlar Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Bize bu pazarı kurmasalardı, bugün bunu yapma imkânımız olmayacaktı. Artık erkeklerin egemenliğinden kurtulup, ayaklarımızın üzerinde duracağız. Bu anlamda belediye başkanımıza minnettarız" dedi.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Jiyan Semt Pazarındaki kadın esnafların topladıkları yardımları tutanak karşılığında teslim alarak, diğer yardımlarla birlikte Rojava'ya gönderilmek üzere Nusaybin'e gönderdi.

 

Bu haber toplam 6492 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim