• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Ş, Ç. Deniz okulu yenilenmiş yüzüyle hizmete girdi

Ş, Ç. Deniz okulu yenilenmiş yüzüyle hizmete girdi
Hakkari'de güçlendirmesi tamamlanarak depreme karşı daha güvenli, çevreci ve enerji dostu bir eğitim kurumuna dönüştürülen Şehit Çetin Deniz İlk/Ortaokulu, adeta hayat verilmiş yenilenen yüzüyle hizmete girdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, modern bir görünüme kavuşturulan okulun öğretmen ve öğrencileriyle bir araya gelerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.  

-Müdür Gür " Daha güvenli enerji ve çevre dostu binalar"

Müdür Gür," Bakanlığımızın finansal desteğiyle, Sayın Valimizin himayelerinde, ilimizdeki okullarımızı nitelik-fiziksel bakımdan güçlendirmeye ve ekibimizle birlikte, eğitim-öğretim faaliyetlerini yakından takip etmek için sahada olmaya devam ediyoruz. Binaların yıkılma riski, yaşı gibi nedenlerden dolayı yapılan bina etüt analizleri sonucunda,

hakkari-sehit-cetin-deniz-1-001.jpg

kentimizdeki yüksek riskli okullar için hazırlanan raporların ardından, Bakanlığımızca sağlanan finans desteğiyle, ilimizdeki okulların güçlendirilmesi için çalışma başlattık.

Kolon güçlendirmesi, dış izolasyon, güvenlik sistemleri, fotoselli musluklar ve aydınlatmalar, iç ve dış cephe boyamalarını yaparak daha sağlıklı eğitim kurumları haline getirdik; çünkü hem kamu yararı ilkesi çerçevesinde hem de insan sağlığı ve iş güvenliği için de bu gerekliydi.
hakkari-sehit-cetin-deniz-4.jpg

Deprem ülkesiyiz, ne zaman geleceği belli olmaz. Özellikle çocuklarımızı koruma altına almak zorundayız. Onların geleceğimiz olduğunu bilerek bu binalardaki eğitim kalitemizi ve yaşam standartlarımızı geliştirmek ve değiştirmek zorundayız. Öğrencilerimiz, kısa sürede, riskleri bertaraf edilmiş, güçlendirilen ve onarılarak yenilenen okullarında,

hakkari-sehit-cetin-deniz-2.jpg

depreme karşı daha güvenli, hijyenik, çevreci ve enerji dostu binalarda eğitim alma imkânına sahip oldular. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Bakanlığımıza, Valiliğimize şükranlarımızı arz eder, emeği geçenlere teşekkür ederim. İlimize hayırlı olsun," dedi. Hakkarihabertv.com

hakkari-sehit-cetin-deniz-3.jpg


 

Bu haber toplam 1002 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim