• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Sahte sendika yasası protestosu

Sahte sendika yasası protestosu
Hakkari KESK Şubeler Platformu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) görüşülen “Sahte Sendika” yasasını protesto etti.

 

Ellerindeki sendika bayrakları ile Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplanan KESK Şubeler Platformu üyeleri şuanda (TBMM) görüşülen ve Türkiye genelinde KESK tarafından protesto edilen “Sahte Sendika” yasasını destek verdiler. Protesto eylemine Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu bazı STK temsilcileri de katıldı.

 

kesk-2.20120402125823.jpg10 dakika oturma eylemi yapan sendika üyeleri “Kesk'e uzanan eller kırılsın, gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, savaşa değil emekçiye bütçe, sahte sendika istemiyoruz, kan zulüm işkence işte AKP ve baskılar bizi yıldıramaz sloganları attılar. Burada basın açıklamasını okuyan Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Demirel, tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geri bir düzenleme getirilmek istendiğini belirtti. İşkollarına özgü sorunlar üzerinden örgütlenerek üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak gibi öncelikli bir görevi olan sendikaların toplu sözleşme hakkı göstermelik düzeyde tutulduğunu belirten Demirel, yine binlerce belediyede on binlerce kamu çalışanının yararlandığı toplu sözleşmeler konulan birçok yasaklayıcı hükümle ve “Sosyal Denge Sözleşmesi” adıyla yapılamaz hale getirilmeye çalışılmaktadır dedi.

 

kesk-1.20120402125902.jpgDemirel,”Grev hakkımızın yasal teminat altına alınmasına ilişkin hiçbir düzenleme getirilmemekte, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller korunmakta. Sendikalar heyetinde yandaş konfederasyonun, hakem kurulunda hükümetin atadıklarının çoğunlukta olması garanti altına alınarak adına “toplu sözleşme” yasası denilen bir düzenleme yapılarak kamu emekçileri kandırılmaya çalışılmaktadır.

 

Tasarının temel konulardaki yaklaşımının özgür bir toplu pazarlık düzeniyle hiçbir ilgisi olmayıp, özgürlükleri tamamen kısıtlamayı hedefleyen yasa tasarısının özüne de ruhuna da tamamen yasakçı mantık hâkimdir. AİHM kararları, uluslararası sözleşmeler ve Anayasa yok sayılarak “Toplu Sözleşmede imza yetkisi tek başına yandaş sendikanın başkanına verilmiştir” Meclis'ten geçirilmeye çalışılan bu tasarıyla getirilmeye çalışılan toplu sözleşme düzeninin dünyanın hiçbir yerinde örneği yoktur. Aylardır bu yasanın kamu çalışanlarının beklentilerini karşılayacak biçimde çıkması için mücadele ediyoruz.

 

Bugün de ülke genelindeki tüm meydanlarda kamu çalışanları oturma eylemleri yaparak AKP'nin bu dayatmacı ve baskıcı tutumunu protesto ediyor. Buradan AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz. Meclis çoğunluğunuza güvenerek “sahte sendika” yasasını çıkarmaya yönelik bu dayatmadan vazgeçin. Bu tasarının kamu çalışanlarının beklentilerine uygun biçimde çıkması için tasarıyı geri çekin. Evrensel standartlara uygun yeni yasayı hep birlikte yapalım” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 2826 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim