• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Sakık: 5 bin oy öndeyiz

Sakık: 5 bin oy öndeyiz
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, oy sayımının yapıldığı salon önünde yaptığı açıklamada, “Bizim şuanda 5 binin üzerinde oy farkımız var AK Parti ile aramızda” dedi.

Oy sayımlarının yapıldığı 15 Nisan Kapalı Spor Salonu önünde basın mensuplarına açıklama yapan BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, kendilerini sevindiren tek şeyin kentte huzurlu bir seçim süreci yaşanması olduğunu belirti.

Seçim sürecinde çok kuşkuları, endişeleri olduğunu ama kazasız ve belasız bir seçim kazandığını ifade eden Sakık, “Biz 30 Mart’ta aldığımız seçimi bu kentin selameti için, Ağrı’nın kanamaması için, Türkiye’nin kanamaması için Ağrı’ya armağan etmiştik. Barış sürecini çok önemsiyoruz. Ağrı kanamış olsaydı barış süreci de kanatılacaktı. Tüm Türkiye kanayacaktı. Biz aldığımız seçimi halkımıza ve barış sürecine armağan etmiştik. İyi ki de yaptık.

AK Parti’ye buyurun gelin 1 Haziran’da seçimlere gidelim dedik ve yeniden seçimlere katıldık. Bugün halkımız iradesini tekrar ortaya koydu. Biz bu çalışmaları sürdürürken bir tek gün Ağrılılardan oy talep etmedik. Çünkü Ağrılılar zaten iradelerini ortaya koymuşlardı. Hala açılmayan birkaç sandık var, sonuçları bize ulaşmayan o sandıkların seçim sonucunu etkileme şansı yok. Bizim şuanda 5 binin üzerinde oy farkımız var AK Parti ile aramızda. Aslında bu seçimi kazanan Türkiye’deki yaşanan barış sürecidir. Ağrı halkı barışı çok çok önemsiyor.

Kürt halkı barışı çok çok önemsiyor. 30 yıldır bu topraklarda çok acı yaşandı. Bu topraklar acının coğrafyası. Biz geldik bu acının coğrafyasını hep birlikte barışın coğrafyasına nasıl dönüştürebiliriz. Halkımızla bunları konuştuk, bunları tartıştık. Seçimlerde kazanan tek şey barış olmuştur. Onun için bu barış sürecini çok çok önemsiyoruz.

Burada hiç kimse bir zafer, bir yenilgi asla burada eğer gerçekten barışı önemsiyorsak ve bu barışın aktörleri burada yarışmışlarsa ve burada da kazanan barış olmuşsa herkes bu pencereden değerlendirmelidir. Bundan sonra da siyaseti bu şekilde dizayn etmelidirler. Merkezi hükümete çağrımız budur. Kürt hareketi de eminim bu sonuçları iyi okuyacaktır. Sayın Öcalan’ın 2013 nevruzunda silahlar sussun, demokratik siyaset hayat bulsun ve demokratik siyaseti işaret etmesinden sonra ben bu kente geldim.

Bu gün demokratik siyaset burada hayat buldu. Merkezi hükümet demokratik siyasetin önündeki engelleri bir an önce kaldırmalıdır. Barışı sağlamlıdır. Artık bu topraklarda silah, ölüm, kan, gözyaşının yerine demokratik siyasetin esas alınması gerektiğini zaten Kürt tarafının da istemi bu şekildedir. Merkezi hükümette bu düzenlemeleri bir an önce yapmalıdır” dedi. İHA

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim